Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Sampo Terho: Immosen kir­joi­tus oli yli­lyön­ti – ”Tähän tullaan vielä pa­laa­maan”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää puolueen kansanedustajan Olli Immosen kohukirjoitusta ylilyöntinä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää puolueen kansanedustajan Olli Immosen kohukirjoitusta ylilyöntinä.

– Tämä on henkilökohtainen arvioni asiasta.

Terho sanoi Lännen Medialle puhelimitse, ettei Immosen kirjoitus edusta perussuomalaisten eduskuntaryhmän ajattelua tai puolueen linjaan millään tavalla.

– Se (kirjoitus) ei edusta sitä miltään osin. Sehän on päivän selvästi hänen oma päivityksensä ja edustaa vain häntä itseään.

– Tähän tullaan palaamaan sitten, kun kesäloma on ohi ja ryhmä jälleen kokoontuu.

Terho sanoo, että hän on keskustellut asiasta lyhyesti puolueen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin kanssa.
Mikä on hänen kantansa Immosen tapaukseen?

– Sama kuin minulla. Eli että asiaan tullaan palaamaan.

Olli Immosta eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei ole vielä tavoittanut. Terho sanoo, ettei hän ole edes yrittänyt tavoitella Immosta.

– Hän on sen jo tehnyt, eikä tätä avausta enää millään keskustelulla saada pois.

Terho oli yrittänyt Lännen Median haastattelun jälkeen tavoittaa Immosta, muttei ollut saanut tätä kiinni.

Immonen kirjoitti Facebook-seinälleen lauantain vastaisena yönä englanninkielisen tekstin monikulttuurisuutta vastaan. Kirjoitus on aiheuttanut voimakasta keskustelua siitä, miten perussuomalaisten pitäisi asiaan puuttua.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund sanoi lauantaina, että perussuomalaisten pitäisi vähintään erottaa Immonen eduskuntaryhmästä.

– Mikäli puolue ei ota selvää eroa näihin kantoihin, se osoittaa, että perussuomalaiset tukevat tätä linjaa, Grönlund sanoi Lännen Medialle.

Lännen Media ei ole tavoittanut Timo Soinia kommentoimaan asiaa.

Tässä käännös Immosen tekstistä.

”Unelmoin vahvasta, rohkeasta kansasta, joka kukistaa tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, tulee ennen pitkää puhkeamaan miljooniksi pieniksi paloiksi. Elämämme ovat kietoutuneet yhteen rankkoina aikoina. Nämä ovat niitä päiviä, jotka tulevat jättämään ikuisesti jälkensä kansamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko taistelutovereihini. Aiomme taistella loppuun asti kotimaamme ja aidon Suomen kansan puolesta. Voitto on meidän.”