Tilaajille

Sa­laa­tin ei tar­vit­se olla tylsä ja kevyt – Nämä viisi kau­nis­ta ja jännää sa­laat­tia rä­jäyt­tä­vät ma­ku­her­mo­si

Anna luovuuden kukkia salaattia kootessasi. Yhdistele makeaa ja suolaista, lämmintä ja kylmää, pehmeää ja kovaa. Tässä muutama inspiroiva esimerkki.

Ruokaisa uusista perunoista tehty salaatti on maustettu fetalla ja voikukannupuilla.
Ruokaisa uusista perunoista tehty salaatti on maustettu fetalla ja voikukannupuilla.
Kuva: Harri Kuittinen

Kreikkalais-suomalainen perunasalaatti saa makunsa voikukannupuista, fetasta ja kesän ensimmäisistä uusista perunoista. Anna salaatin maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua, niin peruna ehtii imeä lisukkeistaan ja kastikkeesta kaikki maut itseensä.

Kuka on sanonut, että salaatti pitäisi tarjoilla kylmänä? Ei kukaan. Kokeileva kokki hankkii kaupasta pari paksoita, grillaa salaattinsa ja maustaa sen tulisesti. Tässä salaatissa on luonnetta!