Mainos

Sai­raa­lan­rin­teen uudet ker­ros­ta­lo­ko­dit ete­ne­vät suun­ni­tel­lus­ti

Kontinkankaan asuinrakentamisen hiljaiselo on taittunut ja ensimmäinen asuinkerrostalo 50 vuoteen, Rakennusliike Laptin rakenteilla oleva As Oy Sairaalanrinteen Dosentti lähestyy runkotöiden aloittamista.

Lapti asukaspalveluvastaavat Laura Näykki ja Reeta Alakopsa auttavat Sairaalanrinteen Dosentin tulevia asukkaita viimeistelemään kotinsa juuri oman maun mukaiseksi.
Lapti asukaspalveluvastaavat Laura Näykki ja Reeta Alakopsa auttavat Sairaalanrinteen Dosentin tulevia asukkaita viimeistelemään kotinsa juuri oman maun mukaiseksi.

Aiempaa rakennuskantaa myötäillen 12 kerrokseen kohoava pistetalo etenee vesikattovaiheeseen syksyn aikana. Rakennustyövaiheet etenevät kuitenkin limittäin: kun uusia elementtejä asennetaan, kerrosta alempana tehdään jo valmistelevia sisätöitä. Samalla alkaa Laptin asukaspalveluvastaavien Laura Näykin ja Reeta Alakopsan työ asukkaiden ja työmaan välisenä linkkinä.

Sairaalanrinteen Dosentin myynti etenee jatkuvasti. Tuleville asukkaille on avattu materiaalivalintoja helpottava digitaalinen asukaspalveluohjelma. Ohjelmassa voi kokeilla laattojen ja kalusteiden värivaihtoja keittiöön ja kylpyhuoneeseen vaikkapa kotisohvalla ennen tarkempaa läpikäyntiä yhteisessä tapaamisessa asukaspalveluvastaavien kanssa.

”Mitä aiemmin varauksen tekee, sitä enemmän on aikaa materiaalivalintojen lisäksi muihinkin muutostöihin”, Laura Näykki vinkkaa.

Tapaamisessa asukaspalveluvastaavien kanssa käydään läpi kalustevalinnat, lattia- ja seinäpintojen materiaalit sekä mahdolliset muutostyöt. Sähkökuvien läpikäynnillä varmistetaan, että pistorasioita on riittävästi ja esimerkiksi valokatkaisijat ovat tulevien asukkaiden mielestä oikeissa paikoissa

Kiintokalusteilla on ratkaiseva rooli

Sairaalanrinteen Dosentissa pintamateriaalit valitaan toukokuun loppuun mennessä. Näykki ja Alakopsa sanovat, että kiintokalusteiden ovilla on suuri merkitys: Asiakkaalle onkin tarjolla kattava valikoima maalattuja ovia eri väreissä tai erilaisissa puukuoseissa. Yksistään työtasoja on 12 mallia. Kylpyhuoneen laatoissa on useita eri värivaihtoehtoja, joista asiakas voi valita mieleisensä. Kylpyhuoneeseen asiakkaalla on mahdollisuus valita yhdelle seinälle lattiaan sointuva tehostelaatta.

Materiaalivalinnat olisi hyvä tehdä koko huoneistoon samalla kertaa harmonisen kokonaisuuden varmistamiseksi. Perusvarustukseen kuuluu laminaattilattia, mutta muutos parkettiin tai kulutusta kestävään vinyylilattiaan on mahdollinen.

Laptilla pyritään mahdollistamaan asiakkaille heidän toivomansa muutokset, kunhan ne noudattavat asetuksia ja hyvää rakennustapaa. Lisäksi muutostöiden tulee olla sovittuna työmaa-aikataululuun sopivasti. Asukaspalveluvastaavat selvittävät tapauskohtaisesti muutostöiden reunaehdot ja niiden hinnan.

”Esimerkiksi keittiökalusteilla voidaan tehdä suuriakin muutoksia. Vesipisteen ja liesikuvun paikka pyritään pitämään ennallaan, mutta yläkaapittomat keittiöt ovat mahdollisia. Sisustuslehtien ja asuntomessujen trendit näkyvät nopeasti asukkaiden pyynnöissä”, Näykki sanoo.

Muutokset voivat edellyttää arkkitehdin, rakennesuunnittelijan sekä sähkö- tai lvi-suunnittelijan konsultoimista

”Monesti toivotut muutokset edellyttävät alkuperäisten suunnitelmien muokkaamista”, Alakopsa muistuttaa.

Tutustu asuntoihin osoitteessa lapti.fi/sairaalanrinteendosentti