Mainos

Sai­raa­lan­rin­teen Do­sen­tin ark­ki­teh­tuu­ris­sa kun­nioi­te­taan vanhan alueen tun­nel­maa – "So­vi­tam­me uuden ra­ken­ta­mi­sen vanhaan ym­pä­ris­töön"

Sairaalanrinteen Dosentti on 12-kerroksinen kerrostalo, jonka arkkitehtuurissa näkyy sekä ympäristöstä poimittuja elementtejä että moderneja, persoonallisia yksityiskohtia. Kerrostalon on määrä valmistua heinäkuussa 2021.

Sairaalanrinteen Dosentin ylimmästä kerroksesta avautuvat huikeat näkymät merelle asti. Kuvassa Sairaalanrinteen alueen pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Jaakko Kallio-Koski ja Laptin vastaava työnjohtaja Asko Ronkainen.
Sairaalanrinteen Dosentin ylimmästä kerroksesta avautuvat huikeat näkymät merelle asti. Kuvassa Sairaalanrinteen alueen pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Jaakko Kallio-Koski ja Laptin vastaava työnjohtaja Asko Ronkainen.

Kontinkankaalla sijaitsevalla Sairaalanrinteen Dosentin työmaalla riittää työn tohinaa.

Kun työmaahissin ovet avautuvat kerrostalon ylimpään kerrokseen, on huokaistava ihastuksesta. Sairaalanrinteen Dosentin 12. kerroksen parvekkeelta avautuu upea näkymä yli Oulun kaupungin aina merelle saakka.

Talo tulee näyttämään hienolta, kun se saa lopullisen ulkonäkönsä kesällä 2021. Rakennuksen väritys tulee olemaan samaa vaaleaa sävyä kuin viereisissä, 1970-luvun alussa rakennetuissa pistetaloissa.

Eteläjulkisivun viistoileva parvekelinja ja julkisivujen aaltokuvioidut betonipinnat tuovat rakennukseen kuitenkin omaa persoonaansa.

”Olemme halunneet lähteä siitä lähtökohdasta, että sovitamme uuden rakentamisen vanhaan ympäristöön. Jatkamme Dosentin arkkitehtuurissa Sairaalanrinteen alueen tyyliä ja tunnelmaa 2020-luvulle päivitettynä”, Sairaalanrinteen alueen pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Jaakko Kallio-Koski Linja Arkkitehdit Oy:stä kertoo.

Myös piha-alueilla halutaan kunnioittaa vanhaa. Kontinkangas on tunnettu havupuiden varjostamasta ympäristöstään, joten samanlaista tunnelmaa jatketaan myös Sairaalanrinteen Dosentin piha-alueella.

”Tuomme alueelle väljää puistomaisuutta. Alueelle tulee paljon nurmialueita ja uusia istutuksia. Olemme panostaneet myös laadukkaaseen viherrakentamiseen: piharakennuksiin tulee viherkattoja ja pysäköintitalon julkisivua pehmennetään köynnösseinillä.”

Sairaalanrinteen Dosentti sijaitsee Kastellin monitoimitaloa vastapäätä.
Sairaalanrinteen Dosentti sijaitsee Kastellin monitoimitaloa vastapäätä.

Mahdollisuus päästä paikan päälle katsomaan

Sairaalanrinteen Dosentti on ensimmäinen kolmesta alueelle rakennettavasta kerrostalosta. Asuntojen ennakkomyynti on käynyt vilkkaasti, sillä suositulle ja rauhalliselle alueelle ei ole rakennettu uusia kerrostaloja lähes 50 vuoteen.

Vielä on saatavilla kaksioita sekä kolmioita ja muutamia isompia asuntoja.

Laptin myyntipäällikkö Janne Karhumaa vinkkaa, että jos miettii asunnon hankintaa, kannattaa jo nyt olla yhteydessä Laptiin, sillä nyt on mahdollisuus päästä paikan päälle katsomaan asuntojen näkymiä ja sisustussuunnitelmia.

Ylimpien kerrosten suurimmissa asunnoissa pohjaratkaisu on suunniteltu väljäksi. Suuret ikkunat antavat valoa ja tilantuntua. Lisäksi on isot parvekkeet, runsaasti säilytystiloja ja kodinhoitohuonetilaa. Saunaan ja kylpyhuoneisiin on tuotu avaruutta saunojen lasiseinillä.

Kaikki asunnot on helppo sisustaa, sillä pohjaratkaisut on mietitty tarkkaan.

”Meillä Laptilla on kaikissa kohteissa tärkeää, että asunnon pohjaratkaisu on hyvä ja toimiva. Huolella rakentaminen lähtee heti suunnittelusta alkaen”, Karhumaa sanoo.

Rakennukseen tulee kaksi hissiä, jolloin kulkeminen on jouhevaa myös aamu- ja iltapäivän ruuhkaisimpina aikoina. Toinen hisseistä on tavanomaista suurempi, mikä helpottaa muuttoa isompien huonekalujen kanssa.

Korkean kerrostalon parhaimpia puolia on, ettei sen tiellä ole muita korkeita rakennuksia. Olohuoneesta voi siis ihailla maisemaa lähes silmänkantamattomiin.

”Asuntoihin tulee kokolasitetut parvekkeet. Kun istut sohvalla ja katsot isoista ikkunoista ulos, näet maiseman kokonaan eikä tarvitse tuijottaa toisen talon seinää”, Karhumaa sanoo.

-

Sairaalanrinteen Dosentti valmistuu ensi kesänä

Sairaalanrinteen Dosentin on määrä valmistua heinäkuussa 2021. Pitkän kokemuksen omaava, Laptin vastaava työnjohtaja, Asko Ronkainen kertoo, että rakentaminen on hyvässä vaiheessa: runko ja vesikatto on valmis, sisätyöt on jo aloitettu ja ensimmäisten kerroksien asunnoissa on jo lattiat ja väliseinät valmiina.

Samaan aikaan Dosentin viereen rakentuu myös pysäköintitalo Sairaalanrinteen asukkaiden käyttöön. Vanhat autopaikat siirtyvät tontin itäreunaan ja keskittyvät jatkossa pysäköintitaloon ja sen viereiselle piha-alueelle. Pysäköintitalosta löytyy myös sähköautopaikkoja.

Lapti pitää asunnon ostaneet asiakkaat ajan tasalla siitä, miten rakennustyöt edistyvät. Työmaalta lähetetään kuukausittain tuleville asukkaille työmaatiedote, jossa kerrotaan työvaiheista ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Tiedotteessa on mukana myös valokuvia työvaiheista.

”Siitä on tullut paljon positiivista palautetta”, Karhumaa sanoo.

Tutustu Sairaalanrinteen Dosenttiin osoitteessa lapti.fi/sairaalanrinteendosentti.

Info

Koteja liikkuvaan arkeen

  • Pyöräilyreittejä pääväylän varrella: Sairaalanrinteen Dosentti sijaitsee erinomaisten pyöräilyreittien varrella käytännössä jokaiseen ilmansuuntaan. Taloyhtiössä on paikkoja 160 polkupyörälle.
  • Autopaikan voi myös vuokrata: Autopaikan pysäköintihallissa voi ostamisen lisäksi myös vuokrata oman tarpeen mukaan. Autopaikan vuokraaminen tuo joustoa myös tilanteisiin, jos auton tarve tulee vastaan Sairaalanrinteelle jo muutettua. Oma auto ei ole välttämätön, sillä lähimmät bussipysäkit löytyvät heti etupihan välittömästä läheisyydestä.
  • Kuntolenkille kotiovelta: Dosentin ulko-ovelta on vain 500 metrin matka lähimmälle kuntoreitille ja hiihtoladulle. Iinatin valaistu latu avataan Oulussa usein ensimmäisten joukossa. Kesäisin se kutsuu kävelemään ja johdattaa myös maastopyöräilijät ja polkujuoksijat laajalla metsäalueella risteileville poluille. Viereinen Huuhkajanpuisto pitää sisällään laajat palloilualueet, eivätkä Raksilan liikuntapaikatkaan ole kuin lyhyen pyöräilymatkan päässä.
  • Kastellin monitoimitalo kasvattaa ja palvelee: Sairaalanrinteen Dosentin viereinen Kastellin monitoimitalo on nimensä mukaisesti kattava palvelukeskus. Se pitää sisällään kaikki kouluasteet varhaiskasvatuksesta lukioon, kirjaston sekä useiden urheilutapahtumien liikuntasalit.