Tilaajille

Säh­kö­au­toon saa la­dat­tua 5 mi­nuu­tis­sa sadan ki­lo­met­rin sähköt – pian Suomeen saa­pu­vat en­sim­mäi­set koh­tuu­hin­tai­set täys­säh­kö­au­tot

Frankfurtin autokatselmus on käytännössä muuttunut sähköautonäyttelyksi. Kävimme katsastamassa tekniikan kehityksen ja autoilun uusimmat trendit.

Polestar 2 on Volvon sähköautoihin keskittyvän alamerkin ensimmäinen valmis tuote. Sukulaisuus Volvoihin näkyy, vaikka omaakin ilmettä on. Uunituore Porsche Taycan osoittaa, miten täysveriset urheiluautotkin siirtyvät kohti sähköaikakautta. Autoja on varattu Suomeen jo toistasataa. Hyundai Nexo on putipuhdas vetyauto. Sähköenergian ainoa sivutuote on puhdas vesi. Mercedes-Benzin sähköisestä EQS-edustusautosta tulee totta vasta muutaman vuoden päästä. Sitä ennen saatetaan nähdä Suomessakin valmistettavan A-sarjan kokoinen täyssähkömalli. "Sähköautoja on jo, seuraavaksi tarvitaan riittävästi latauspaikkoja", Carlos Tavares painotti lehdistötilaisuudessa Frankfurtissa.
Polestar 2 on Volvon sähköautoihin keskittyvän alamerkin ensimmäinen valmis tuote. Sukulaisuus Volvoihin näkyy, vaikka omaakin ilmettä on.
Polestar 2 on Volvon sähköautoihin keskittyvän alamerkin ensimmäinen valmis tuote. Sukulaisuus Volvoihin näkyy, vaikka omaakin ilmettä on.

Frankfurtin autokatselmus on käytännössä muuttunut sähköautonäyttelyksi. Kävimme katsastamassa tekniikan kehityksen ja autoilun uusimmat trendit. Seuraavaksi Euroopassa vaaditaan selvästi kattavampaa ja nopeampaa latausverkostoa.

Autonäyttelyyn poikennut satunnainen tarkkailija voi tällä hetkellä tehdä ainakin kolme nopeaa johtopäätöstä:

1. EU:n uudet tiukat päästörajat ja niistä lipsumisesta langetettavat sakkomaksut ovat olleet tehokas kannuste autokantojen sähköistämiseen. Frankfurtin autonäyttelyssä on esillä kymmeniä uusia hybridi- tai täyssähköautoja tai niiden prototyyppejä. Perinteiset moottorivaihtoehdot löytyvät peränurkista.