Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Sää­ty­ta­lol­la toi­vot­ta­vas­ti kuuluu nyt viesti siitä, mitä poh­joi­sen kas­vu­buu­mi voi tarjota koko maalle

Pohjois-Suomen edustajat Säätytalon hallitusneuvotteluissa ovat seuraavien viikkojen aikana paljon vartijoina. Pohjoiset mahdollisuudet ovat nyt ennennäkemättömän vahvat, ja niiden hukkaaminen olisi vahingoksi koko maalle.

Seminaariesitelmät ovat Helsingin Säätytalolla vaihtuneet työryhmäpakerrukseen, kun maalle rakennetaan neljän puolueen hallitusta kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien varaan.

Töitä tehdään kahdeksassa työryhmässä, joilla on yhteensä 18 jaostoa. Työryhmät käsittelevät esimerkiksi julkisen talouden kestävyyttä, hyvinvointiyhteiskunnan toimivuutta, kasvun luontia ja työelämää työvoimakysymyksineen.

Motivaatiosta ei yhteisen ohjelman syntymisen pitäisi olla kiinni. Kokoomuksen ohella perussuomalaisilla ja kristillisdemokraateilla on taas mahdollisuus päästä kiinni poliittiseen valtaan aivan toisella otteella kuin oppositiossa.

Hallitusohjelmat ovat muuttuneet yhä yksityiskohtaisemmiksi. Kun pari vuosikymmentä sitten selvittiin muutamalla kymmenellä sivulla, Marinin hallituksen ohjelmalla on mittaa yli 200 sivua.

Kun lähes kaikki aikomukset ovat kansissa, koko hallitus tietää, mistä on sovittu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.