Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Sää­ty­ta­lol­la toi­vot­ta­vas­ti kuuluu nyt viesti siitä, mitä poh­joi­sen kas­vu­buu­mi voi tarjota koko maalle

Pohjois-Suomen edustajat Säätytalon hallitusneuvotteluissa ovat seuraavien viikkojen aikana paljon vartijoina. Pohjoiset mahdollisuudet ovat nyt ennennäkemättömän vahvat, ja niiden hukkaaminen olisi vahingoksi koko maalle.

Seminaariesitelmät ovat Helsingin Säätytalolla vaihtuneet työryhmäpakerrukseen, kun maalle rakennetaan neljän puolueen hallitusta kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien varaan.

Töitä tehdään kahdeksassa työryhmässä, joilla on yhteensä 18 jaostoa. Työryhmät käsittelevät esimerkiksi julkisen talouden kestävyyttä, hyvinvointiyhteiskunnan toimivuutta, kasvun luontia ja työelämää työvoimakysymyksineen.

Motivaatiosta ei yhteisen ohjelman syntymisen pitäisi olla kiinni. Kokoomuksen ohella perussuomalaisilla ja kristillisdemokraateilla on taas mahdollisuus päästä kiinni poliittiseen valtaan aivan toisella otteella kuin oppositiossa.

Hallitusohjelmat ovat muuttuneet yhä yksityiskohtaisemmiksi. Kun pari vuosikymmentä sitten selvittiin muutamalla kymmenellä sivulla, Marinin hallituksen ohjelmalla on mittaa yli 200 sivua.

Kun lähes kaikki aikomukset ovat kansissa, koko hallitus tietää, mistä on sovittu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.