Saa­ri­nen suuntaa kohti vuoden 2018 olym­pia­lai­sia

Neljätoista arvokisamitalia ei jää Aino-Kaisa Saarisen arvokisojen mitalisaaliiksi, jos asia on hollolalaisen tahdonvoimasta kiinni.

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui 7. Falunin MM-kisojen päätösmatkalla perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin kisassa.
Aino-Kaisa Saarinen sijoittui 7. Falunin MM-kisojen päätösmatkalla perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin kisassa.
Kuva: ANDERS WIKLUND

Neljätoista arvokisamitalia ei jää Aino-Kaisa Saarisen arvokisojen mitalisaaliiksi, jos asia on hollolalaisen tahdonvoimasta kiinni. Liki 15 vuotta maajoukkueryhmään kuulunut Saarinen aikoo jatkaa uraansa 2018 olympialaisiin eikä halua irrottaa otettaan hiihdon kärjestä.

– Laitan niitä mitalitilastoja uusiksi vielä jossain vaiheessa, Saarinen naurahti.

Lauantaina Saarinen, 36, päätti Falunin hiihdot seitsemänteen sijaan 30 kilometrin perinteisen tyylin kisassa. Hän paransi sijoitustaan viidellä pykälällä viimeisellä vitosen lenkillä.

Naisten päätöskisan paras suomalainen oli Kerttu Niskanen, joka sijoittui neljänneksi.

Saarisen kanssa samaa ikäluokkaa oleva Riitta-Liisa Roponen kevensi tällä kaudella maailmancupin kisakalenteriaan ja oli hyvässä iskussa. Saarisen suunnitelmissa sellainen ei ole, vaan hän tykkää kiertää ja kilpailla.

– Kun on noita toureja, siellä on kivoja ja vähemmän kivoja kisoja, Saarinen luonnehti.

Lauantaina 18:nneksi hiihtäneellä Roposella ja 21:nneksi sijoittuneella Anne Kyllösellä oli kummallakin suksiongelmia 30 kilometrillä.

Roponen keskittyy loppukauden pitkän matkan hiihtoihin. Ensi viikonloppuna hän aikoo kisata Sveitsissä Engadin-kilpailun ja hiihtää loppukeväällä kilpaa Islannissa. Muu maajoukkue jatkaa vielä maailmancupia, ensin Salpausselällä ja sitten Norjassa.