Saara Aalto on ottanut ko­ro­na-ajan tuu­maus­tauos­ta kaiken irti – ”Hyvä fiilis poikii hyviä asioi­ta”

Oman levy-yhtiön lisäksi Saara Aalto on perustanut pitkään haaveilemansa laulukoulun

Oulu
Saara Aalto perusti hiljattain oman levy-yhtiön ja laulukoulun. Näiden lisäksi hän juttelee syvällisiä uudessa podcastissaan ja valmistautuu joulukiertueelle ex-poikaystävänsä Teemu Roivaisen kanssa.
Saara Aalto perusti hiljattain oman levy-yhtiön ja laulukoulun. Näiden lisäksi hän juttelee syvällisiä uudessa podcastissaan ja valmistautuu joulukiertueelle ex-poikaystävänsä Teemu Roivaisen kanssa.

Kuluva vuosi on ollut monelle keikkailevalle artistille tukalaa aikaa, mutta Saara Aallolle korona-aika on tarkoittanut unelmien täyttymistä.

– Olen mennyt viimeiset viisi vuotta niin kovaa, että en ole kerennyt pysähtyä kunnolla miettimään, mitä oikeasti haluan. Asiat ovat vain tapahtuneet, Helsingin kodistaan tanssitunnin jälkimainingeissa tavoitettu Aalto sanoo.

Koronan tarjoaman tuumaustauon innoittamana hän päätti ottaa uransa ohjakset omiin käsiinsä. Suurimpana liikkuna Aalto päätti lähteä Warner Musicilta ja perusti oman levy-yhtiön, No Fear Musicin.

– Julkaisin ensimmäiset levyni minun ja Teemun (Roivainen) levy-yhtiön alla. Englannin X-Factorin jälkeen menin Warnerille. Olen kuitenkin niin yrittäjähenkinen, että päätin ottaa tällaisen riskin ja palata lähtöruutuun. Sulkea ympyrän.

Aalto kertoo monen ihmetelleen, miksi hän lähti isosta levy-yhtiöstä.

– Tuohan se tiettyä statusta, mutta tärkeämpää minulle on se, että saan täydellisen taiteellisen vapauden ja saan kasata ympärilleni juuri sellaisen tiimin kuin haluan. Uskon, että hyvä fiilis poikii hyviä asioita.

Laulukoulu ja podcast

Oman levy-yhtiön lisäksi Saara Aalto on perustanut pitkään haaveilemansa laulukoulun, joka kantaa nimeä Saara Aalto Singing Master Class.

– Minulta on kyselty koko urani ajan lauluvinkkejä. Ihmisääni on intohimoni ja minua on harmittanut joka kerta, kun en ole yksinkertaisesti ehtinyt auttaa.

– Koronakeväänä pyhitin tälle asialle intensiivisesti pari kuukautta ja nyt lauluvinkkini on kaikkien saatavilla verkossa. Tätä aion ehdottomasti kehittää jatkossa, Aalto intoilee.

Eikä siinä vielä kaikki.

Poikkeusaika synnytti myös Saara Aallon ja tämän tuoreen aviopuolison Meri Aallon yhteisen No Fear – rohkeampi minä -podcastin, jossa pariskunta sukeltaa syvään päätyyn.

– Haluamme podcastillamme rohkaista ihmisiä kohtaamaan pelkojaan, kyseenalaistamaan asioita, näkemään maailman monelta eri kantilta ja etsimään onnellisuutta ja omia intohimoja.

Aalto sanoo podcastin tekemisen tiimellyksessä oppineensa paljon myös itsestään ja puolisostaan.

– Tämä on ollut tosi terapeuttinen projekti.

Single drag queenin kanssa

Aallon syksyyn mahtuu myös uutta musiikkia. Hän julkaisi syyskuun puolivälissä When the sun goes down -singlen Englannin tämän hetken suosituimman drag queenin Baga Chipzin kanssa.

Biisin takana on nimekäs Red Triangle tuottajatiimi, joka on työskennellyt myös David Guettalle ja One Directionille.

– Oli kiva tehdä pitkästä aikaa tällainen menevä ja rohkea biisi. Vastaanotto on ollut positiivinen, Aalto iloitsee.

– En tiedä onko aiemmin kukaan koko maailmassa tehnyt biisiä drag queenin kanssa. Tuntuu hienolta toimia uranuurtajana.

Hän toivoo pääsevänsä Baga Chipzin kanssa myös kiertueelle, kunhan koronatilanne Englannissa helpottaa.

Jouluinen visiitti Ouluun

Englannissa keikkailun sijaan Saara Aalto on lähdössä kotimaassa joulukiertueelle Teemu Roivaisen kanssa. Neljässätoista kirkossa pysähtyvä kiertue starttaa 30. marraskuuta.

Ouluun Tuhannet Tähdet -joulukiertue pysähtyy perjantaina 11. joulukuuta.

– Olemme Teemun kanssa tästä ihan valtavan innoissamme. Olemme esiintyneet yhdessä siitä lähtien kun olimme 15-vuotiaita ja yhteisiä joulukiertueitakin on takana useampia, Aalto sanoo.

Edellisen kerran Aalto ja Roivainen on nähty yhdessä jouluisissa tunnelmissa vuoden 2015 liki loppuunmyydyllä joulukiertueella.

Tämän vuoden joulukiertueella on luvassa sekä perinteisiä joululauluja että kaksikon duettobravuureita.

– Teemun kanssa on ihana laulaa. Meillä on telepaattinen yhteys ja saamme toisistamme energiaa ja voimaa.

Kiertue järjestetään koronaturvallisuus huomioiden eikä kirkkoja myydä täyteen.

– Meillä on perinteisesti ollut Oulussa suuri yleisö, joten päätimme järjestää Ouluun kaksi konserttia. Odotamme kotikaupungin konsertteja aivan erityisen innoissaan.

Saara Aalto paljastaa olevansa jouluihminen henkeen ja vereen, mutta hänen kotonaan joulu ei juurikaan näy.

– Elän joulun musiikin kautta. Olen pienestä tytöstä lähtien esiintynyt kaikki joulunalusajat, eikä minulla yksinkertaisesti ole ollut aikaa laittaa joulua kotiin. Onneksi pääsen aatoksi rentoutumaan ja nauttimaan perinteisestä joulusta vanhempieni luokse.

Ensi vuoden suunnitelmat auki

Saara Aallon oli määrä esiintyä tänä keväänä We will rock you -suurmusikaalissa.

– Olimme kerenneet treenata musikaalia varten viikon verran, kun korona sulki Suomen ja tapahtuma päätettiin siirtää ensi vuoden touko–kesäkuulle. Toivottavasti pääsemme tekemään tämän suunnitellusti. Siitä on tulossa upea juttu.

Muista ensi vuoden suunnitelmista Aalto on vielä vaitonainen.

– Havahduin vastikään siihen, että olen päässyt toteuttamaan lyhyessä ajassa kaikki unelmani. Ilman tätä korona-aikaa ei olisi laulukoulua, levy-yhtiötä tai podcasteja. Se on aika hullua ja samalla vähän pelottavaakin, sillä ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä täysin auki.

Aalto kertoo prosessoivansa parhaillaan uusia unelmia.

– Pieniä välähdyksiä olen jo saanut, mutta en uskalla sanoa vielä mitään ääneen.