Saara Aalto haa­vei­lee yhä Eu­ro­vii­suis­ta, lau­la­jaa on ko­sis­kel­tu Bri­tan­nian vii­su­eh­dok­kaak­si

Lontooseen kotiutunut laulaja Saara Aalto, 30, on tulossa konsertoimaan entiseen kotikaupunkiinsa Ouluun, missä hän esiintyy torstaina yhdessä Oulu All Star Big Bandin kanssa.

Saara Aalto muutti Lontooseen X Factor -menestyksen jälkeen.
Saara Aalto muutti Lontooseen X Factor -menestyksen jälkeen.
Kuva: Ville Paul Paasimaa

Lontooseen kotiutunut laulaja Saara Aalto, 30, on tulossa konsertoimaan entiseen kotikaupunkiinsa Ouluun, missä hän esiintyy torstaina yhdessä Oulu All Star Big Bandin kanssa. Hän ehtii pyörähtää pari yötä vanhempiensa luona ja aikoo tavata myös isovanhempiaan. Sen jälkeen on lennähdettävä suoraan Kanarialle keikalle.

Syksyllä Britannian X Factor -laulukilpailussa toiseksi tullut Aalto asuu puolisonsa ja managerinsa Meri Sopasen kanssa Lontoon keskustassa, sillä hän haluaa olla mahdollisimman lähellä kaupungin runsasta kulttuuritarjontaa.

Viime viikolla Aalto pääsi tutustumaan ensimmäistä kertaa Royal Albert Halliin musikaalikonsertin kutsuvierastilaisuuteen.

– Valitettavasti mitään sellaista ei Suomessa ikinä pääse kuulemaan. Olen tosi innoissani tällä hetkellä kaikista uusista kokemuksista. Välillä ihmiset tunnistavat minut kadulla ja tulevat juttelemaan.

Kokemus vahvuutena

Ensi kesänä Saara Aalto julkaisee uuden biisinsä. Levykin on tulossa, mutta sen kanssa ei pidetä kiirettä.

Huhtikuussa hän julkaisi elämästään ja tähänastisesta urastaan kertovan NoFear -kirjan.

X Factor -kisan tuoman menestyksen jälkeen elämässä on tapahtunut paljon muutoksia, mutta silti Aalto tuntee tekevänsä samaa työtä, mitä on tehnyt viimeiset kymmenen vuotta. Aallon mukaan musiikkialan tuntemuksesta on ollut hyötyä, sillä hän on saanut paljon kiitosta oma-aloitteisuudestaan.

– Vahvuuteni on nimenomaan kokemus. Olen saanut täältä hyvän tiimin, joka on vaikuttunut siitä, että osaan tehdä kaiken myös itse ja tiedän, mitä haluan. Monet nuoret popartistit kuvittelevat, että asiat tehdään heidän puolestaan. Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi, en olisi saanut tästä näin paljon irti.

"En tiedä, tulenko Suomeen yrittämään"

Saara Aalto puhunut avoimesti haaveestaan osallistua Euroviisuihin. Ennen X Factor -menestystään Saara Aalto on pyrkinyt viisi kertaa Suomen euroviisuedustajaksi. Viime vuonna hän jäi karsintakisan kakkoseksi, mutta vannoi osallistuvansa vielä uudestaan.

Nyt tilanne on kuitenkin hieman muuttunut.

– Kyllä minä haluaisin Euroviisuihin vielä joskus mennä. Brittiläiset ovat yrittäneet kovasti kosiskella minua ehdokkaakseen. Koska olen yrittänyt Suomessa niin monta kertaa eikä minua ole valittu, niin en tiedä, tulenko enää Suomeen yrittämään. Saa nähdä. Tällä hetkellä tämä ei ainakaan ole ajankohtaista, kiireinen laulajatähti toteaa.