Saara Aal­los­ta Vuoden nuori eu­roop­pa­lai­nen – ­lau­la­ja kan­nus­taa nuoria rik­ko­maan omia ra­jo­jaan

Oulunsalosta lähtöisin oleva laulaja Saara Aalto on valittu Vuoden 2017 nuoreksi eurooppalaiseksi.

Saara Aalto
Saara Aalto
Kuva: Peura Pekka

Oulunsalosta lähtöisin oleva laulaja Saara Aalto on valittu Vuoden 2017 nuoreksi eurooppalaiseksi. Tunnustuksen myöntää Euroooppanuoret ja se annetaan ihmiselle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta edistävällä tavalla.

Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen sanoo, että Aalto on omalla esimerkillään kannustanut nuoria kansainvälistymään ja rikkomaan omia rajojaan.

– Omalla urallaan ja asenteellaan Saara Aalto on näyttänyt meille kaikille mallia siitä, miten kaikki on mahdollista jos vain uskoo unelmiinsa, Tikkanen sanoo tiedotteessa.

Aalto on menestynyt laulaja, joka nousi viime vuonna kansainväliseen maineeseen Britannian X Factor -kilpailun myötä. Aalto sanoo, että eurooppalaisesta identiteetistä on tullut luonnollinen osa hänen elämäänsä uran myötä.

– Matkustaminen, kansainvälisyys ja uusiin ihmisiin tutustuminen on avannut silmiäni ja tehnyt minusta rohkeamman ja suvaitsevaisemman. Toisaalta näen arjessani kulttuurieroja, mutta samalla huomaan miten samanlaisia ihmiset ovat joka puolella maailmaa, Aalto sanoo.

Vuoden nuori eurooppalainen valittiin nyt 13. kerran.

Valinta julkistettiin tiistaina Eurooppa-päivää juhlistavassa Eurooppanuorten tapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla.