Kuvagalleria: Linnan juhlien säih­ket­tä Kalevan kuvissa – katso kuinka poh­jois­suo­ma­lai­set edus­ti­vat Lin­nas­sa

Kysely: Vär­jö­tel­lään­kö teillä kyl­mäs­sä ja käydään no­peas­ti vii­leäs­sä suih­kus­sa? – Vastaa Kalevan suureen säh­kön­sääs­tö­ky­se­lyyn

Luitko jo tämän: Li­min­kaan juuri muut­ta­nut Iikka Kivi joutui luo­pu­maan tai­tei­li­jai­den­ti­tee­tis­tään, kun keikat lop­pui­vat kuin seinään

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ryd­man-ko­hus­ta on korkea aika ottaa opiksi muul­la­kin kuin ko­koo­muk­ses­sa

Kansanedustaja Wille Rydmaniin liittyvät epäilyt nostavat esiin ilmiön, johon ei ole tartuttu riittävän lujasti. Nuorten naisten ahdistelu on häpeällinen perinne myös politiikassa. Kokoomuksen päätöksiä seurataan nyt suurennuslasilla.

Helsingin Sanomat julkaisi viime sunnuntaina ison kohun synnyttäneen artikkelin kokoomuksen kansanedustajan Wille Rydmanin suhtautumisesta nuoriin naisiin. Kirjoituksen mukaan yhdeksän naista oli kertonut joko poliisille tai lehdelle Rydmanin käytöksen heitä kohtaan olleet ahdistavaa.

Myös poliisi oli selvittänyt kansanedustajan käyttäytymistä. Poliisin mukaan mikään ilmi tullut teko ei kuitenkaan ylittänyt tutkintakynnystä. Asiasta ei siis syntynyt oikeusprosessia, eikä Rydmanin ole todettu syyllistyneen lain rikkomiseen.

Asian ydin ei silti ole siinä, onko kansanedustaja rikkonut lakia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.