Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Rydman eroaa ko­koo­muk­sen edus­kun­ta­ryh­män jä­se­nyy­des­tä tois­tai­sek­si – luopuu myös va­lio­kun­ta­pai­kois­ta

Kansanedustaja Wille Rydman on Helsingin Sanomien mukaan lähestynyt aktiivisesti teini-ikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.
Kansanedustaja Wille Rydman on Helsingin Sanomien mukaan lähestynyt aktiivisesti teini-ikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman eroaa kokoomuksen edustakuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi. Kokoomus kertoo tiedotteessa, että puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ovat käyneet keskustelun Rydmanin kanssa.

Johtopäätöksenä Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi.

– Asiaa voidaan käsitellä uudelleen, mikäli mahdolliset jatkoselvitykset palauttavat luottamuksen. Hän luopuu toistaiseksi myös niistä jäsenyyksistä, joihin eduskuntaryhmä on hänet valinnut, kuten valiokuntapaikoista, tiedotteessa sanotaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä pitää tänään ylimääräisen ryhmäkokouksen kello 15.

Useat nuoret naiset kertovat sunnuntaina julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan.

Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi runsaasti alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä. Muutama Rydmanin kotona käynyt haastateltava kuvaa Rydmanin käytöstä painostavaksi, kun he halusivatkin poistua paikalta.

Rydman on kiistänyt väitteet, ja hän katsoo joutuneensa "härskin mustamaalauksen" kohteeksi ja että sen taustalla on yksi tai kaksi naista.