Mainos

Ruskon Ci­ty­mar­ke­tin uudet kaup­piaat löy­si­vät kaupan alalta unel­ma-am­mat­tin­sa ja toi­sen­sa – Nyt he hiovat kauppaa alueen asuk­kai­den nä­köi­sek­si ja kuun­te­le­vat toi­vei­ta koska vain

Raimo ja Krista Pudas ovat toimineet jo pitkään K-kauppiaina ja vielä pidempään kaupan alalla. Eloisaan kauppiaspariskuntaan voi törmätä hyllyväliköiden lisäksi ladulla, ja he vakuuttavat, että hihasta voi nykiä niin kaupassa kuin sen ulkopuolella – tärkeintä on kuulla asiakkaiden toiveet.

Raimo ja Krista Pudas aloittivat K-Citymarket Ruskon kauppiaina maaliskuun alussa.
Raimo ja Krista Pudas aloittivat K-Citymarket Ruskon kauppiaina maaliskuun alussa.

Krista Pudaksen sydämellinen nauru raikaa K-Citymarket Ruskon takatiloissa. Syykin on selvä: kauppiaspuoliso Raimo Pudas on tapansa mukaisesti lohkaissut kuivakan kaskun jostain käsillä olevasta asiasta.

Kaksikon lämmintä sanailua on voinut seurata ”Ruskon Cittarissa” maaliskuun alusta asti, jolloin kokenut K-kauppiaspariskunta hyppäsi jo neljännen K-kauppansa puikkoihin. Raahen K-Citymarketista saapunut parivaljakko on oululaisillekin tuttu jo entuudestaan Kaijonharjun K-Supermarketin ensimmäisinä kauppiaina.

Aloitus uudessa kaupassa on sujunut jouhevasti, mistä uudet kauppiaat kiittelevät osaavaa henkilökuntaa ja aiempien kauppiaiden tinkimätöntä pohjatyötä. Näin Pudakset ovatkin voineet keskittyä itse ydinasiaan: henkilökuntaan ja lähialueen ihmisiin tutustumiseen.

”Odotamme innolla alueen asiakkaisiin ja asukkaisiin tutustumista, sillä heidän ja heidän tarpeidensa tunteminen on avainasia. Katsotaan siis, keitä täällä käy ja mitä he kaupalta toivovat”, Raimo avaa odotuksiaan.

Puheliaan pariskunnan puheita on helppo uskoa, ja Krista täydentääkin:

”Pidämme asiakkaiden jututtamisesta ja haluamme olla itsekin helposti lähestyttävissä. Toki uran myötä on löytynyt myös pelisilmä siihen, kuka asiakas haluaa olla rauhassa ja kuka jutella enemmänkin.”

Itse savustettu kala on Ruskon Citymarketin erikoisuus. Savustettuna saa muun muassa lohta, kirjolohta ja välillä jopa madetta.
Itse savustettu kala on Ruskon Citymarketin erikoisuus. Savustettuna saa muun muassa lohta, kirjolohta ja välillä jopa madetta.

Elämäntyö ja elämäntapa

Pudaksilla on takanaan jo kahdeksan vuotta K-kauppiuutta ja lähes kolme vuosikymmentä työskentelyä kaupan alalla. Ennusmerkit kauppiaaksi kasvamiseen olivat läsnä jo varhain.

”Jo pikkupoikana tykkäsin järjestellä kaupan hyllyjä. Kasiluokalla pääsin lakaisemaan silloisen Oulunsalon K-Marketin pihaa, josta sitten etenin pullohuoneen kautta kaupan puolelle töihin. Sillä tiellä ollaan yhä”, Raimo muistelee urapolun alkupäätä.

Myös Kristan uravalinta oli selvä jo aikaisessa vaiheessa, kun tie vei suoraan lukiosta töihin K-kauppaan. Vuosien varrella Krista on ahkeroinut kaupan alan ja sihteerin opintoja, joiden on kokenut olleen suureksi avuksi kauppiaan roolissa.

Työn ja tienestin ohella kaupan ala on tarjonnut heille muutakin: toisensa. Kipinä syttyi aikuisuuden kynnyksellä yhteisissä töissä, mistä alkoi kasvu työpariksi ja pariskunnaksi.

”Siinähän kävi klassisesti, että mentiin ja syötiin kuormasta. Eihän sitä töiltään olisi ehtinyt kauempaa ketään katselemaankaan”, pariskunta virnistää.

Nykyisin perheeseen kuuluvat myös 17-, 20- ja 22-vuotiaat lapset, jotka kaikki ovat mukana kaupan toiminnassa. Kyseessä on siis koko perheen asia, mitä kauppiasvanhemmat pitävät ensiarvoisen tärkeänä. On helpompi ymmärtää toista ja toisen työn arkea, kun kokemukset siitä ovat yhteisiä.

Vaikka kauppiaan päivät ovat toisinaan pitkiä ja raskaita, Pudakset ovat oppineet tunnistamaan ne asiat, joita työssään rakastavat ja joista saavat virtaa yhä uudelleen ja uudelleen.

”Unelma-ammatissa tässä ollaan, kun saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Oman kädenjäljen jättäminen ja näkeminen palkitsee, mutta erityisen hienoa on, kun saa henkilökunnan uskomaan yhteiseen päämäärään ja puhaltamaan yhteen hiileen. Yhdessä tehdään ja saavutetaan”, Pudakset niputtavat.

Verkko-ostokset ovat olennainen osa nykypäivän päivittäistavarakauppaa. Paljonko laatikoita tarvitaan hypermarketin verkkokauppatilauksiin? Vastaus: paljon.
Verkko-ostokset ovat olennainen osa nykypäivän päivittäistavarakauppaa. Paljonko laatikoita tarvitaan hypermarketin verkkokauppatilauksiin? Vastaus: paljon.

Alueen ja sen asukkaiden näköinen kauppa

Kysyttäessä, minkälaista kauppaa Pudakset ovat Ruskoon rakentamassa, vastaavat he ykskantaan:

”Asiakkaiden näköistä. Kaupan tekeminen oman ja alueen näköiseksi on homman suola ja asiakkaiden toiveet sen ydin. Toiveittensa kera hihasta voi tulla nykimään aina – somessa ja myös ladulla kohdattaessa”, hiljattain hiihtoon hurahtaneet kauppiaat vinkkaavat.

Valikoiman uudistaminen ja toiveiden kuuntelu eivät siis koskaan pääty, vaikka Rusko työpaikkakeskittymineen ja ympäröivät pientaloalueet lapsiperheineen ovat jo jättäneet vuosien aikana jälkensä Citymarketin valikoimaan. Kahvilan herkkujen, monenlaisten lounasvaihtoehtojen, oman pizzan ja sushin ohella todellinen paikallinen erikoisuus löytyy kalatiskiltä: savukala, joka muista K-kaupoista poiketen savustetaan itse.

”Itse savustettu kala on yksi kauppamme erikoisuuksista, ja on niin hyvää, ettei kohta muunlaista kalaa enää mieli teekään”, Raimo liputtaa savukalan maukkauden puolesta.

Uudet kauppiaat toivottavat niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat tervetulleiksi Ruskon Citymarketiin: Erityisesti loppuviikolla 21.–24.4., jolloin luvassa on muun muassa tutustumistarjouksia, maistiaisia sekä Lasten lauantai. Lauantaina perheen pienimpiä viihdyttävät niin Peetu-pelle, hauskat eläinhahmot kuin Ruskon paloaseman kalustoesittelykin.

Pysy perillä K-Citymarket Ruskon tapahtumista ja kuulumisista Facebookissa ja Instagramissa – somessa voit esittää myös tuotetoiveesi!