Tilaajille

Ruoan ja viinin yh­dis­tä­mi­nen ei ole sa­la­tie­det­tä – Ko­ko­sim­me pienen vii­niop­paan, jonka vin­keil­lä pääset hyvään alkuun kesän il­lan­is­tu­jai­sia suun­ni­tel­les­sa­si

Jutun lopusta löydät myös reseptin loistavalle Creme ninon -alkuruoalle, jossa hernekeiton kruunaa aito samppanja.

Kokeile estottomasti esimerkiksi pehmeää ja vähätanniinista Pinot noir -rypäleestä valmistettua punaviiniä kasvisten, kalan ja kanan kanssa tai itävaltalaista Grüner veltlaineria possunfileen kera. Kuohuviini sopii melkein kaikelle ja roseekin yllättävän monelle ruoalle.
Kokeile estottomasti esimerkiksi pehmeää ja vähätanniinista Pinot noir -rypäleestä valmistettua punaviiniä kasvisten, kalan ja kanan kanssa tai itävaltalaista Grüner veltlaineria possunfileen kera. Kuohuviini sopii melkein kaikelle ja roseekin yllättävän monelle ruoalle.
Kuva: Harri Kuittinen

Punaista lihalle, vaaleaa kalalle ja roseeta salaatille? Ei välttämättä.

Hyvä ruoka ansaitsee seuraansa yhtä hyvän viinin, mutta niiden yhdistelyssä kannattaa olla luova ja luottaa omaan makuaistiinsa.