Ru­ne­ber­gin­tort­tu mais­tuu, mutta mitä kos­tuk­keek­si?

J.L Runebergin päivää juhlistetaan tänään syömällä runebergintorttuja, mutta millä tortut pitäisi kostuttaa.

Lukija lähetti kuvan itse tekemistään runebergintortuista.
Lukija lähetti kuvan itse tekemistään runebergintortuista.
Kuva: Maarit Kivistö

J.L Runebergin päivää juhlistetaan tänään syömällä runebergintorttuja, mutta millä tortut pitäisi kostuttaa.

Mehevät runebergintortut kostutetaan mantelilla, arrakkipunssilla tai rommilla. Leipurit käyttävät usein myös
karvasmanteliöljyä tai sokerivedellä laimennettua rommia. Nykyisin kostuttamiseen saatetaan käyttää vain laimennettua sokerivettä.

Katso lukijoiden ottamia kuvia runebergintortuista ja kerro, millainen torttu on mielestäsi paras?