Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ro­kual­la avataan uusi tal­vi­ret­kei­ly­reit­ti – matkan var­rel­la on myös vuok­ra­tu­pa

Aihekuva.
Aihekuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Rokuan kansallispuistoon avataan tänä talvena uusi talviretkeilyreitti, kertoo Metsähallitus. Noin 3,5 kilometrin mittainen reitti kulkee Pookivaaran ja Pitkäjärven pysäköintialueiden välillä.

Reitti soveltuu etenkin lumikenkäilyyn, mutta sitä pitkin voi myös hiihtää.

Luontovalvoja Pekka Hautala Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo, että viime talvena Rokualla oli lyhyempi talviretkeilyreitti ja se oli varsin suosittu. Siksi tänä vuonna haluttiin tehdä hieman pidempi reitti.

– Rokualla on jo ennestään hyvä latuverkosto, ja talvireitti täydentää alueen talviretkeilymahdollisuuksia, Hautala sanoo Metsähallituksen tiedotteessa.

Metsähallitus avasi Rokuan Pookivaaralle vastikään uuden vuokratuvan.

Uusi reitti on vaativuudeltaan helppo. Sen pohja ajetaan moottorikelkalla, ja reitti merkitään maastoon oransseilla aurauskepeillä. Polun haastavin osuus on nousu Pookivaaralle.

Merkitään oransseilla aurauskepeillä

Talvireitin ylläpito aloitetaan, kun maastossa on riittävästi lunta. Reittiä ei välttämättä ajeta päivittäin. Reitin avaamisesta tiedotetaan Rokuan kansallispuiston Facebook-sivulla ja osoitteessa luontoon.fi/rokua.

Pookivaaran pysäköintialueen aurauksesta huolehtii Metsähallitus, ja Pitkäjärven aurauksesta vastaa Vaalan kunta. Pitkäjärven pysäköintialue aurataan hiihtolomaviikoista alkaen. Pookivaaran pysäköintialueelle pääsee myös aiemmin. Auraamista jatketaan kelirikkoaikaan saakka.

Pookivaaran uusi vuokratupa on entinen suojeluskunnan hiihtomaja. Tupaan mahtuu 6–8 henkilöä.

Pookivaaralla on jo entuudestaan ollut autiotupa sekä päivätupa, jotka ovat kaikkien retkeilijöiden lyhytaikaisessa käytössä ilman maksua.