Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Rin­ne­yh­tiön toi­mi­tus­joh­ta­ja Jorma Te­rent­jeff: Lu­met­ta­jat aut­toi­vat Syöt­teen ho­tel­li­pa­lon eva­kuoin­nis­sa

Syötteen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoi perjantaina, että hiihtokeskuksen rinteitä yöllä puolenyön jälkeen lumettamassa olleet kaksi työntekijää huomasivat, ettei hotellilla ole kaikki kunnossa.

Hotelli Iso-Syötteen tiloissa syttyi tulipalo perjantaina kello yhden aikaan yöllä.
Hotelli Iso-Syötteen tiloissa syttyi tulipalo perjantaina kello yhden aikaan yöllä.
Hotelli Iso-Syötteen tiloissa syttyi tulipalo perjantaina kello yhden aikaan yöllä.
Kuva: Pekka Koivupuro

Hotelli Iso-Syötteen yöllisessä tulipalossa oli mukana onni onnettomuudessa. Iso-Syötteen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoi perjantaina, että hiihtokeskuksen rinteitä yöllä puolenyön jälkeen lumettamassa olleet kaksi työntekijää huomasivat, ettei hotellilla ole kaikki kunnossa.

– Lumettajat olivat ensiksi haistaneet savua, jonka jälkeen he huomasivat liekit. He murtautuivat sisään hotelliin, herättivät yövalvojan ja aloittivat hotellin evakuoinnin ennen kuin palokunta oli ehtinyt paikalle, Terentjeff kuvailee yön tapahtumia. 

Lumettajien lisäksi myös hotellin henkilökunta ryhtyi evakuoimaan hotellin asiakkaita. 

Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärvi kertoi Kalevalle lauantaina, että hotellin työntekijä ei nukkunut, vaan oli töissä. Hän oli huomannut savunhajua ja etsi sen lähdettä. Työntekijä teki myös hälytyksen hätäkeskukseen asiasta ja alkoi toimia evakuointisuunnitelman mukaisesti.

Terentjeff kertoo, että paloa sammuttaneet pelastuslaitoksen yksiköt saivat vedettyä osan vedestä lumetusjärjestelmästä. 

– Jos joskus on onni onnettomuudessa, niin tässä tilanteessa oli. Kuitenkin tämä on suuri henkilökohtainen menetys hotellin yrittäjälle, Terentjeff toteaa.

-
Kuva: Lea Remes

Hotellista evakuoitiin kaikkiaan yhteensä 40 ihmistä. Aluksi heidät evakuoitiin palon tieltä mökkeihin, mutta hieman myöhemmin alueelta jouduttiin katkaisemaan sähköt sammutustöiden vuoksi ja alueelta on evakuoitu nyt noin sata ihmistä. 

Terentjeff kertoo, ettei sähköjen katkaisu vaikuta hiihtokeskuksen toimintaan, vaan rinteet pyritään saamaan auki aamulla normaaliin tapaan. 

– Kävimme testaamassa muun muassa rinnevalot ja hissit, ne toimivat normaalisti, Terentjeff kuvailee. 

Hotellin palo vaikuttaa kuitenkin hiihtokeskukseen Terentjeffin mukaan ainakin siinä mielessä, että osa keskuksen asiakkaista olisi majoittunut hotelliin. Samalla hotellin palo vaikuttaa alueen majoituskapasiteettiin. Terentjeff pohtiikin, että vuokralle saattaa tulla sellaisia mökkejä, jotka eivät ole olleet aiemmin kaupallisessa käytössä.

Terentjeffin mukaan hotellin palo ei vaikuta alueen muihin kehityshankkeisiin, vaikka sen myötä hotelli on pitkään poissa pelistä. Tarkoituksena on kuitenkin saada kaikki alueen toimijat koolle keskustelemaan tilanteesta.

Yksi uusista alueen kehityshankkeista on parhaillaan Ison-Syötteen juurelle rakentuva huoneistohotelli, jonka Terentjeff omistaa.

– Selvitämme rakennuttajan kanssa, voisiko aikataulua nopeuttaa, Terentjeff toteaa. 

Huoneistohotellin oli alunperin tarkoitus valmistua ensi marraskuussa. Terentjeffin mukaan nyt selvitetään, voisiko se valmistua jo ensi vuoden syyssesongiksi.

Juttua muokattu kello 10.19: Lisätty tieto siitä, että myös hotellin henkilökunta oli evakuoimassa asiakkaita.

Juttua muokattu 22.12. kello 13.34: Lisätty Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärven kommentti tulipaloyön tapahtumista.