Retkeily: Na­pa­pii­rin ret­kei­ly­alue sai al­kun­sa, kun erä­mai­nen alue löytyi Ne­los­tien tun­tu­mas­ta

Vanhat kuvat: Jou­lu­kuus­sa 2002 Oulussa lois­ti­vat tier­na­täh­det ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: "Oulun Höyh­tyäl­le en saanut na­vet­taa, täällä kor­ves­sa olen nyt on­nel­li­nen" – Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea emäntä

Riit­ta-Lii­sa Roponen jättää kan­sain­vä­li­set ladut, mutta jatkaa hiih­to­uraan­sa ko­ti­maas­sa

Visa Ski Team Kemiä edustava Riitta-Liisa Roponen hiihtää jatkossa kilpaa satunnaisesti. Kansainväliset tavoitteet ovat kauden jälkeen taakse jäänyttä elää.
Visa Ski Team Kemiä edustava Riitta-Liisa Roponen hiihtää jatkossa kilpaa satunnaisesti. Kansainväliset tavoitteet ovat kauden jälkeen taakse jäänyttä elää.
Kuva: Pekka Aho

Riitta-Liisa Roponen aikoo jättää maastohiihdon kansainväliset ladut. Roponen kertoi päätöksestään Rovaniemen SM-hiihtojen tv-lähetyksessä Ylellä.

Roponen aikoo kuitenkin jatkaa uraansa kotimaan laduilla. Tänään hän kilpailee Ounasvaaralla viiden kilometrin kilpailussa vapaalla hiihtotavalla.

– Olen luvannut Idalle, että jos hän haluaa joskus hiihtää äidin kanssa sprinttiviestissä SM-kisoissa, niin olen valmis, Roponen kertoi Ylelle ja viittasi 18-vuotiaaseen tyttäreensä.

Roponen, 43, kilpaili ensi kertaa arvokisatasolla vuoden 2003 MM-hiihdoissa Italian Val di Fiemmessä. Viime talvena hän oli Saksan Oberstdorfissa mukana Suomen MM-pronssijoukkueessa 4x5 kilometrin viestissä.

Uraan mahtuivat yhdeksät MM-kisat sekä viidet olympialaiset. MM-kisoissa Roponen voitti seitsemän mitalia, joista kaksi on kultaisia 4x5 kilometrin viestistä ja yksi kultainen pariviestistä. Olympialaisissa Roponen voitti viestin pronssia Vancouverissa vuonna 2010.

– Olympiamitali on arvokkain saavutus, jonka olen saanut, Roponen sanoi Ylelle.

Pekingin olympialaiset jäivät häneltä haaveeksi rikkonaisen kauden takia. Roponen hiihti alkukaudella maailmancupin kisoissa, mutta vastoinkäymiset vaikeuttivat loppukautta.