RIA No­vos­ti: Venäjä uhkaa vas­ta­toi­mil­la Ae­rof­lo­tin koneen koh­te­lus­ta Lon­toos­sa

Venäjän liikenneministeriö uhkaa vastavuoroisilla toimilla, jos Britannia ei anna selitystä, miksi se tarkasti venäläisen Aeroflotin matkustajakoneen Lontoossa perjantaina.

Venäjän liikenneministeriö uhkaa vastavuoroisilla toimilla, jos Britannia ei anna selitystä, miksi se tarkasti venäläisen Aeroflotin matkustajakoneen Lontoossa perjantaina. Venäjä saattaa päättää tehdä brittiyhtiöiden lentokoneisiin samanlaisia tarkastuksia, ministeriö kertoi uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

Brittipoliisi ja -tulli tekivät Heathrow'n lentokentällä tarkastuksen venäläiskoneeseen. Aeroflot oli tuolloin valmistautumassa ottamaan matkustamoon Lontoosta Moskovaan suunnanneen lennon matkustajat.

RIA Novostin mukaan lentokoneen kapteeni sai jäädä koneeseen, mutta muu henkilökunta joutui poistumaan siksi aikaa kun brittiviranomaiset etsivät ilmoituksensa mukaan kiellettyjä esineitä.

Venäjän Lontoon-suurlähetystö on lähettänyt asiasta Britannian ulkoministeriölle nootin, jossa vaaditaan selitystä tapahtuneelle.

Venäjän ja Britannian välit ovat kärjistyneet pahoin Britannian Salisburyssa tehdyn hermomyrkkyiskun jälkeen. Britannia on syyttänyt iskusta Venäjää, joka on kiistänyt syytteet. Länsimaat mukaan lukien Suomi ovat tukeneet kiistassa Britanniaa. Seurauksena länsimaat ja Venäjä ovat karkottaneet toistensa diplomaatteja.