Rat­kai­si­ja Eder: An­sait­sim­me mes­ta­ruu­den kovalla työllä

EM-finaalin ratkaisijaksi nousi Portugalin hyökkääjä Eder, joka laukoi voittomaalin jatkoajalla.

Portugali löi finaalissa kisaisäntä Ranskan 1-0 Ederin jatkoaikamaalilla.
Portugali löi finaalissa kisaisäntä Ranskan 1-0 Ederin jatkoaikamaalilla.
Kuva: SRDJAN SUKI

EM-finaalin ratkaisijaksi nousi Portugalin hyökkääjä Eder, joka laukoi voittomaalin jatkoajalla. Guinea-Bissaussa syntynyt 28-vuotias pelaaja totesi saman kuin moni muukin Portugalin pelaaja: joukkue ansaitsi Euroopan mestaruuden suurella työmäärällään. Portugali voitti isäntämaa Ranskan EM-finaalissa 1-0.

- Joukkueemme teki erittäin kovasti töitä. Tiesimme, että Portugalin kansa oli takanamme. Taistelimme valtavalla voimalla, olimme mahtavia. Mielestäni ansaitsemme tämän mestaruuden sen johdosta, kuinka paljon töitä me teimme, kaikki pelaajat ja henkilökunta, Eder hehkutti Uefan haastattelussa.

- Portugali on halunnut tätä mestaruutta niin pitkään. Tämä on fantastista ja ansaittua.

Eder tuli vaihdosta kentälle 79. minuutilla. Hän ampui ratkaisumaalin 109. minuutilla kuljetettuaan pallon vasemmalta laidalta keskelle.

- Cristiano (Ronaldo) sanoi minulle, että minä teen voittomaalin. Hän ja kaikki joukkuetoverini. Hän antoi minulle voimaa ja positiivista energiaa. Se oli mieletön hetki. Se oli todella tärkeä maali.

Eder aloitti viime kauden valioliigaseura Swanseassa, mutta siirtyi maalittoman alkukauden jälkeen lainasopimuksella Lilleen. Hän teki loppukaudella Ranskan liigassa kuusi maalia 13 ottelussa ja allekirjoitti Lillen kanssa nelivuotisen sopimuksen.

Ennen siirtoaan Swanseaan Eder oli pelannut koko uransa portugalilaisseuroissa.

Ronaldo omisti EM-voiton "kaikille siirtolaisille"

Portugalin tähtikapteeni Cristiano Ronaldo omisti ottelun jälkeen voiton "kaikille portugalilaisille ja kaikille siirtolaisille".

- Tämä palkinto on kaikille portugalilaisille, kaikille siirtolaisille, kaikille ihmisille, jotka uskoivat meihin, joten olen hyvin iloinen ja hyvin ylpeä, Ronaldo luetteli.

Ranskassa asuu noin 1,2 miljoonaa Portugalin kansalaista ja portugalilaistaustaista ranskalaista.

Ronaldo itse ei päässyt pelaamaan ottelussa kuin sen alkuminuuteilla, sillä hän loukkasi polvensa. Pettynyt kapteeni kannettiin kentältä paareilla 23 minuutin pelin jälkeen. Ronaldo palasi kuitenkin pukukopista vaihtopenkille tauon jälkeen. Paluu kentälle ei kuitenkaan enää onnistunut.

- Yritin palata, mutta kipu oli liikaa. Polveni oli turvoksissa, enkä voinut, Ronaldo selitti tilannettaan.

- Se ei ollut finaali, jonka olisin halunnut, mutta olen hyvin onnellinen.