Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"Ra­sis­mik­si kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – eme­ri­tus­pro­fes­so­rin mukaan kes­kus­te­lu tier­na­poi­ka­pe­rin­teen muut­ta­mi­ses­ta tyhmää ja tie­tä­mä­tön­tä

"Kun ryhdytään näin muuttamaan ja mestaroimaan historiaa. Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut", sanoo emeritusprofessori Jouni Suistola.

Viime viikolla oululaisen Tiernasäätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Viertola ja säätiön hallituksen jäsen, tuomiorovasti Satu Saarinen ottivat Kalevan kolumnissaan kantaa Oulun perinteisen Tiernapojat-kuvaelman toteutukseen otsikolla Naaman voi jättää mustaamatta, Murjaanien kuningas -nimityksestä voi luopua.

”Tällaisena se rinnastuu rasistiseen blackface-käytäntöön, joka on nähtävissä muun muassa hollantilaisessa Zwarte Piet-perinteessä. Siinä on kyse nimenomaan pilkasta ja ivasta, tummaihoisten lapsekkaiksi tekemisestä”, Viertola ja Saarinen kirjoittavat.

Kannanotto sai heti aikaan reaktioita tyyliin "ei voi olla totta", kuten kaikki osasivat odottaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.