Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Raa­he­lai­nen Keijo Ha­ka-Ris­ku tai­val­taa pian suk­sil­la halki tuu­li­sen Grön­lan­nin jää­ti­kön – "Sää voi vaih­del­la vesi- tai rän­tä­sa­tees­ta miinus kol­meen­kym­me­neen as­tee­seen"

Kokenut vaeltaja Keijo Haka-Risku lähtee torstaina viiden viikon reissulle, jota hän on odottanut jo useamman vuoden. Nyt hän aikoo ylittää todella haastavissa olosuhteissa hiihtämällä Grönlannin.

Keijo Haka-Risku aloittaa unelmansa toteuttamisen torstaina 21. huhtikuuta. Silloin hän hyppää junaan, joka vie kohti Helsinkiä. Sieltä lentokone kuljettaa Kööpenhaminaan, mistä tie vie lopulta Grönlantiin.

Haka-Risku ylittää viiden muun suomalaisen seikkailijan kanssa Grönlannin hiihtämällä. Eli tiedossa ei ole mikään aivan normaali sunnuntainen hiihtoreissu Raahen edustalla sijaitsevaan Taskun saareen.

Mutta miksi tämä on Haka-Riskun unelma? Palataan ajassa hieman taaksepäin, sillä kolme vuotta sitten hän oli mukana kolmen viikon vaelluksella Norjan Huippuvuorilla. Se oli tavallaan harjoittelua tätä suurempaa koitosta varten. Nyt reissu kestää viisi viikkoa ja siitä suksien päällä kuusikko viettää 28–30 päivää.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.