Qstoc­kin lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt huo­let­ta­vat Pi­ki­saa­ren asuk­kai­ta – aiemmin au­toi­luun saa­res­sa vaa­dit­tiin fes­ti­vaa­lin aikana ajo­lu­pa, nyt jär­jes­te­lys­tä ollaan luo­vut­tu

Qstockin tämän vuoden liikennejärjestelyt herättävät huolta Pikisaaren asukkaissa.

Autoilijoiden vapaa pääsy Pikisaareen huolettaa saaren asukkaita.
Autoilijoiden vapaa pääsy Pikisaareen huolettaa saaren asukkaita.
Kuva: Sonja Alajoutsijärvi

Qstockin tämän vuoden liikennejärjestelyt herättävät huolta Pikisaaren asukkaissa.

Aiempina vuosina autolla ajamiseen Pikisaaressa on vaadittu ajolupa, joka on toimitettu saaren asukkaille Qstock-järjestäjien toimesta postissa. 

Tänä vuonna ajolupaa ei ole kuulunut. 

– Meistä asukkaista tuntui oudolta että Qstockin jakamassa infolapussa ei ollut mitään mainintaa koko asiasta. Saimme tiedon Kalevan jutusta. Onkohan tätä asiaa ajateltu ihan loppuun asti, kysyy Pikisaaressa asuva Kalevan lukija. 

Huolta asukkaissa on herättänyt se valtaisa ihmis- ja liikennemäärä, jonka Qstock tuo tullessaan. Mahtuuko esimerkiksi huoltoajo saareen?

Saaren kapea kulkuväylä täyttyy autoista nopeasti, varsinkin kun kadulle ei saa pysäköidä kuin yhdelle puolelle kerrallaan.

Kaikkien talojen pihapiirissä ei ole myöskään portteja tai kieltokylttejä estämässä luvatonta pysäköintiä.

Reilu viikko sitten järjestetty Suomipop-festivaali aiheutti asukkaille vastaavanlaisia ongelmia.

– Kyllä sen parkkeerausmäärän näki jo silloin. On ikävää, että kun maksamme parkkipaikoista ja sitten niille ei mahdukaan. Toivottavasti ei tapahdu mitään isompaa ja huoltoautot pääsevät paikoilleen, Pikisaari on paha sumppu, jos jotain tapahtuu.

"Toivon että muiden alueita kunnioitetaan"

Pikisaareen vaadittavista ajoluvista ollaan luovuttu niiden epäkäytännöllisyyden ja alueella toimivien yritysten antaman palautteen vuoksi, kertoo Qstockin venuekoordinaattori Anna Lanas

– Pikisaari on yleistä aluetta ja kaikkien pitää päästä liikkumaan siellä. Ennen ajolupia on myönnetty kaikille jotka niitä ovat pyytäneet. Kun aiemmin olemme olleet tiukkoina Pikisaaren kulun kanssa, olemme saaneet voimakasta palautetta alueella liiketoimintaa tekeviltä, Lanas sanoo.

Kun lupa on annettu kaikille sitä pyytäneille, on se menettänyt myös merkityksensä, Lanas toteaa. Hän kuitenkin toivoo, että ihmiset kunnioittavat saaren asukkaiden kotirauhaa.

– Oli sitten pyörällä, kävellen tai autolla menossa niin toivon että muiden alueita kunnioitetaan. Jos esimerkiksi pysäköinnin kieltäviä kylttejä ei ole, niin rohkeita yrittäjiä varmasti kuitenkin löytyy aina.