Oulu

Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa lii­ken­ne­jär­jes­te­ly­jä

Oulu 19.7.2019 14:29 | Päivitetty 19.7.2019 14:30
Maiju Ylipiessa

Qstock vaikuttaa taas liikennejärjestelyihin Oulun Kuusisaaressa ja Raatissa sekä niiden lähiympäristössä ensi viikon ajan.

Aiemmista vuosista poiketen Raatintie ja Lohitie suljetaan Merikosken sillalta lähtien jo maanantaista alkaen. Aiemmin Raatintie on suljettu kokonaan vasta torstaista lähtien.

– Raatintie kannatti tällä kertaa sulkea kokonaan, sillä Raatin uimahalli on remontin vuoksi suljettuna, eikä siellä ole asiakasliikennettä, selittää Qstockin venuekoordinaattori Anna Lanas.

Kulku Pikisaareen tapahtuu festivaaliviikolla vain Tuiran suunnasta. Liikenne ohjataan torstaista alkaen kevyen liikenteen väylän kautta. Aiemmista vuosista poiketen Pikisaareen ei vaadita enää erillisiä ajolupia.

Opasteet ja liikenteenohjaajat ohjaavat poikkeusreiteille koko festivaaliviikon ajan.

Rakentaminen alkaa viikonloppuna

Kuusisaari, Raatin harjoituskenttä ja uimahallin parkkipaikka tulevat festivaalin käyttöön perjantaina 19.7. Viikonloppuna Kuusisaaressa ja Linnansaaressa rakennetaan jo festivaalirakenteita, mutta kulkua ei silloin vielä rajata. Kuusisaaren parkkialue on jo Qstockin käytössä.

Kuusisaari ja Raatti suljetaan läpikululta maanantaina klo 11.

Lohipadonniemen ja Raatintien venesataman parkkialue ovat festivaalin käytössä keskiviikkoaamusta sunnuntaihin asti. Venesataman käyttäjät saavat lastata autonsa sataman vieressä myös festivaalin aikana, mutta auto täytyy pysäköidä muualle. Tiettyä korvaavaa pysäköintialuetta ei ole osoitettu.

– Jos alueella liikkuu alkuviikosta, siellä on valtava työmaaliikenne meneillään, joten täytyy kulkea äärimmäisen varovasti, Lanas tähdentää.

Varovasti silloilla

Merikosken silloille tulee viime vuoden tapaan tilapäinen taksitolppa stadionin muurin viereen, ja bussipysäkki siirtyy vähän edemmäs. Taksitolppa on kaikille takseille avoin. Festivaalialueelle taksit eivät kulje.

Nopeusrajoitus silloilla laskee festivaalin ajaksi 30 kilometriin tunnissa. Pohjoisen suuntaan ajavien autojen pysähtyminen on turvallisuussyistä kielletty, jotta ihmiset eivät juoksisi festivaalialueelle autotien yli.

Rantakatu kiinni festivaali-iltoina

Rantakatu Oulun keskustassa suljetaan viranomaisten ja kaupungin päätöksellä yleiseltä liikenteeltä festivaaliperjantaina ja -lauantaina klo 18–06. Tonteille ajo, parkkihalliin ajo ja taksiliikenne sallitaan.

Festivaalin aikana festivaalikävijät ruuhkauttavat lähialueista varmasti ainakin Linnansaaren, jonka kautta pääsee festivaalin pääportille. Siellä sijaitsevat myös narikat ja pyöräparkki.

– Linnansaari on nyt aidattu melkein kokonaan pyöräparkiksi. Se tuli melko täyteen jo viime vuonna, ja viranomaiset toivoivat selkeyden vuoksi, että se aidataan laajemmin, Lanas kertoo.

Tulossa ennätysyleisö

Qstockiin on saapumassa tänä vuonna ennätysyleisö. Loppuunmyydylle festivaalille on tulossa kahden päivän aikana 40 000 kävijää. Viime vuodesta päiväkapasiteetti on kasvanut aluejärjestelyiden myötä 2 500 henkilöllä.

– Paljon on tulossa haipakkaa, mutta kun kaikki lähtevät liikkeelle ajoissa ja kulkevat rauhallisin mielin, kaikki menee kyllä hyvin, Anna Lanas vakuuttaa.

Alueen liikennejärjestelyt palautuvat normaaliksi maanantaina 29.7. klo 12 mennessä. Osa alueesta, esimerkiksi venesataman parkkialue päästään luultavasti avaamaan jo sunnuntaina.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Miksi tämä Kuusisaaren vierestä kulkeva kevyen liikenteen väylä pitää sulkea jo viikkoa ennen? Todella ikävää kulkea Tuiran vaarallisia ja kapeita siltoja pitkin pyörällä kun autoliikenne menee metrin päästä?!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska useampana vuonna on syntynyt vaaratilanteita kun pyöräilijät ja jalankulkijat tunkevat väen vängällä liikkuvien työkoneiden eteen tai pahimmissa tapauksissa menevät rekasta lastia purkavan trukin piikkien ja sillä olevan taakan alta. Kun jotkut eivät osaa kulkea tällaisella työmaalla se täytyy sitten ikävä kyllä sulkea kaikilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas se aika vuodesta, kun me lähialueen asukkaat saamme kärsiä viikonloppu toisensa perään.
Metelistä, huutavista ja mölyävistä ihmisistä. Roskista ja vitsaavista ihmisistä pihoilemme.

Ikävää kun meitä lähialueen asukkaita ei näissä asioissa kuunnella. Kaikki ei halua rokkipoppi vestareita, haittoineen kotipihaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli kaikki olisivat FIKSUJA ja noudattaisivat järjestyssääntöjä SINUNKAAN ei tarvitsisi haukkua täällä vaalalaisia jotka muuten ovat 100× fiksumPIA mitä sinä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoista järjestelyä. Vähemmällä pitäisi örvellys onnistua. Kaupunkilaiset kärsii, jonot seisoo ja päästöt valtavia. Ehdotan riittävää tuu ylim. verotusta tämän aiheuttajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuon tapahtuman joutaisi siirtää pellolle niin kuin muutkin suurtapahtumat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksella pelto vetää 100 000 ihmistä, miksei siellä järjestetä näitä iskelmäkarkeloita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on hyvä ja tuottoisa bisnes saatu ilmaistyön voimin. Eikös se entinen omistaja ajele lambolla sun muilla. Melkoinen pokka pitää olla vain kun teineillä teetättää ilmaishommina käytännössä. Vuosia sitten ilmaiset ruokaliputkin poistettiin vaikka hirveetä profittia tekee. Liekö vieläkin samat kuviot kun kärpät nyt mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurin Kärppäjunnun isä pesi viimeksi talkoilla paskahuusseja. Kuuluu junioritoiminnan talkoovelvoitteeseen ☃️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako sähköpotkulaudalla tulla lähelle jos on erittän varovainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voit ajaa laudallasi ihan kuten ennenkin, paitsi siellä missä väylät on suljettu muutaman päivän.

Jutussa on varsin selkeä kuva järjestelyistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

7:45
Kempeleen Kirin Valtteri Kleemolan elämä jatkuu normaalisti viime kesänä saadusta aivoinfarktista toipumisen jälkeen – "Hieno tunne, kun ensimmäisen kerran sai taas hien pintaan ja pääsi saunomaan" Tilaajille
7:30
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
7:00
"Päässä surisi kuin ampiaispesässä" – Markku Toukola on kärsinyt lähes 20 vuotta piinaavasta vaivasta, joka miltei vie yöunet Tilaajille
7:00
Kävimme tapaamassa protestoivia naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa jo viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle Tilaajille
6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
29
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
5
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
4
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
2
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Länsi-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image