Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pyö­rä­tak­sit tar­joa­vat kyytejä ensi kesänä Oulussa – kuo­pio­lai­nen Bi­ke­ta­xi toimii jo kah­dek­sas­sa kau­pun­gis­sa

Pyörätaksi Oulu Oy:n yrittäjä Aatu Tuomisto vasemmalla ja oikealla yrittäjä Pyry Korhonen. Keskellä Kuopion Biketaxi Oy:n yrittäjä Miika Keihänen.
Pyörätaksi Oulu Oy:n yrittäjä Aatu Tuomisto vasemmalla ja oikealla yrittäjä Pyry Korhonen. Keskellä Kuopion Biketaxi Oy:n yrittäjä Miika Keihänen.
Kuva: Biketaxi Oy

Ensi kesänä Oulussa voi ottaa kyydin keskustan alueella riksan tyyppisellä pyörätaksilla. Kaupungissa aloittaa vappuna toimintansa pyörätaksikyytejä tarjoava yritys.

Pyörätaksi Oulu Oy:n yrittäjät Pyry Korhonen ja Aatu Tuomisto olivat viime kesänä Kuopiossa pyörätaksikuljettajina ja halusivat perustaa Ouluun oman franchise-yrityksen.

Biketaxi aloitti toimintansa Kuopiossa vuonna 2016, ja tulevana kesänä kaupunkeja on yhteensä kahdeksan.

Ouluun on tulossa kymmenen pyörää ja henkilöstömääräksi on suunniteltu 9–12. Yrittäjät ovat itsekin pyörän selässä. Toimintaa on tarkoitus jatkaa syyskuun loppuun kelien salliessa.

Yrittäjien mukaan nimestä huolimatta palvelussa on kyse elämyksestä, eikä tarkoituksena ole sekaantua taksien toimintaan. Tärkeitä matkoja ovat esimerkiksi ravintoloiden välillä siirtyminen.

– Totta kai mieltä painaa koronatilanne, ja se vaikuttaa toimintaan. Yöaika on meille tärkein aika. Samalla se on meiltä pois jos baarit ovat kiinni.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.