Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pyörän oi­kean­lai­nen lu­kit­se­mi­nen estää pyö­rä­var­kauk­sia par­hai­ten

27. elokuuta Kalevassa oli juttu pyörävarkauksista koulujen pihalla. Varkauden estämiseksi ei juurikaan vinkkejä ollut tarjolla, vaan lähinnä keskityttiin toimenpiteisiin, jotka auttavat pyörävarkauden selvittelyä, kuten kameravalvonta, pyörän kuvaaminen ja runkonumeron talteen ottaminen.

Tehokkain tapa estää pyörävarkaus on pyörän lukitseminen oikealla tavalla kunnollisella lukolla rungosta kiinni kiinteään rakenteeseen. Tätä varten tarvitaan riittävästi tarkoitukseen sopivia pyörätelineitä kouluille sekä tiedon jakamista lapsille. Oulussa tyypillisesti vain uusissa kouluissa on laadukasta pyöräpysäköintiä. Perinteinen rengasteline ei mahdollista helppoa varkausturvallista lukitusta.

"Tehokkain tapa estää pyörävarkaus on pyörän lukitseminen oikealla tavalla kunnollisella lukolla rungosta kiinni kiinteään rakenteeseen."

Pyöräpysäköinnin parantaminen ei edellytä suurta piharemonttia, sillä markkinoilla on runsaasti jaloilla seisovia runkotelineitä, jotka eivät vaadi upotusta. Youtubesta löytyy Oulun polkupyöräilijöiden tekemät videot Lukitse pyöräsi oikein (osat 1 ja 2), joissa havainnollisesti näytetään, miten varkaiden työ tehdään mahdollisimman vaikeaksi.

Menossa olevan pyöräilyviikon teemana on "Tervetuloa pyöräilijä". Kohteiden ja palveluiden houkuttelevuutta pyöräilijän silmissä lisää huomattavasti mahdollisuus pysäköidä pyörä turvallisesti.

Jotta yhä useampi saadaan valitsemaan pyörä kulkuvälineekseen, laadukkaiden ja turvallisten pyöräväylien lisäksi on tarpeen tarjota myös laadukasta ja turvallista pyöräpysäköintiä palveluiden yhteydessä. Mukavaa pyöräilysyksyä kaikille!

Salla Kangas

Oulun polkupyöräilijät ry

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.