Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Puo­lueet ha­lu­si­vat rajut blok­ki­vaa­lit – hal­li­tus­vaih­to­eh­to­ja vain kaksi

Eduskuntavaaleista on tulossa poikkeukselliset Suomen historiassa. Koskaan aiemmin näin suuri määrä puolueita ei ole ilmoittanut rajaavansa muita ulos hallituksesta. Vaihtoehtoja hallitukseksi on enää kaksi, eikä muodostaminen ole helppoa.

Puolueet ovat rikkoneet suomalaisen politiikan perinteiset kuviot harvinaisen kovakätisesti. Perussuomalaiset, Sdp, Rkp, vihreät, vasemmistoliitto ja keskusta ovat kertoneet, keiden kanssa eivät ainakaan lähde hallitukseen. Inhokkilistoja on tehty.

Perussuomalaiset vieroksuvat vasemmistoa ja vihreitä. Sdp, Rkp, vihreät ja vasemmisto perussuomalaisia. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko hyppäsi leikkiin mukaan ilmoittamalla, ettei nykyinen hallituspohja heille jatkossa enää kelpaa.

Keskinäiset hylkäämiset tekevät huhtikuun eduskuntavaaleista poikkeuksellisen tapahtuman.

Tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät