Tilaajille

Puo­lan­gan Pes­si­mis­mi­mu­si­kaa­lis­sa onni löytyy ros­ka­la­val­ta – "Sa­non­ta 'mitäpä se hy­ve­jää' ei tar­koi­ta, että me luo­vu­tet­tai­siin. Me tehdään asioi­ta, mutta epä­on­nis­tu­taan yl­pei­nä"

Pessimismimusikaali on Tommi Rajalan mukaan typerä idea, joka syntyi Askanmäen kotiseutumuseon tuvassa. Musikaali on kuitenkin tehty tosissaan.

Kylälle kutsuttu optimismikouluttaja heittää ihmiset roskalavalle, koska puolankalaiset eivät suostu osallistumaan optimismiin. Kuvassa Santeri Rajala (vas.), Kimmo Rajala, Antti Ryynänen, Kirikou Rajala ja Justiina Mäkäräinen. –¿Jos pitää miettiä, mistä Puolanka tunnetaan Kainuun ulkopuolella, niin todennäköisesti pessimismistä. Pessimismi yhdistetään Puolankaan samalla tavalla kuin nuukuus Laihiaan, toinen käsikirjoittaja Tommi Rajala vertaa. Pessimimismusikaalia esitetään Askanmäen kotiseutumuseossa. Museomiljöössä on kuvattu esimerkiksi elokuvaa Rukajärven tie. Puolangan Pessimistit järjesti viime maanantaina mediapäivän. Orkesterilavan otsassa pitäisi lukea PUOLANKA NIHKEÄÄ SORTTIA, mutta lavastus vesittyi, kun Puolanka-lehden yläkerrassa vessanpönttö irtosi ja vettä valui kahdeksan tuntia alakertaan. Musikaalissa on mukana puolankalaista nuorta talenttia: Justiina Mäkäräinen (Maija), Antti Ryynänen (pilismestari Niko sinisessä takissa) ja Santeri Rahkamaa (Make).
Kylälle kutsuttu optimismikouluttaja heittää ihmiset roskalavalle, koska puolankalaiset eivät suostu osallistumaan optimismiin. Kuvassa Santeri Rajala (vas.), Kimmo Rajala, Antti Ryynänen, Kirikou Rajala ja Justiina Mäkäräinen.
Kylälle kutsuttu optimismikouluttaja heittää ihmiset roskalavalle, koska puolankalaiset eivät suostu osallistumaan optimismiin. Kuvassa Santeri Rajala (vas.), Kimmo Rajala, Antti Ryynänen, Kirikou Rajala ja Justiina Mäkäräinen.
Kuva: Matti Räty

Pessimismimusikaali on Tommi Rajalan mukaan typerä idea, joka syntyi Askanmäen kotiseutumuseon tuvassa. Musikaali on kuitenkin tehty tosissaan. Rooligalleriaan kuuluu kunnanjohtaja, joka yrittää myydä kunnan tyhjiä kiinteistöjä kaikille kiinnostuneille. Sitten on nuori kaveri Niko, joka ajaa autollaan pilistä eikä osaa puhua tytöille, mutta olisi kiinnostunut. Pessimismimusikaali tuo esiin nuorta puolankalaista talenttia.

Puolangan Pessimistien tämän kesän suurtuotanto on Pessimismimusikaali, joka sallii katsojien kokea puolankalaisten laajan tunnekirjon harmistuksesta tympääntymiseen. Mutta onneksi esityksen päätyttyä saa lähteä kotiin.

– Tämän pöydän ääressä keksin sen typerän idean. Tässä huoneessa kaksi kesää sitten teatteriharjoituksissa tylsistyneenä odotellessani mietin, että miksei me tehdä musikaalia, idean isä Tommi Rajala muistelee.