Kuvagalleria: Ter­wa­hölk­kä ja -ma­ra­ton juos­tiin jälleen Oulussa

Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Pu­hee­nai­he: Pi­täi­si­kö kou­lu­jen ke­sä­lo­mia siirtää hei­nä-elo­kuuk­si?

Lauantain lehdessä Kalevan Lauantaikäräjät-raati ottaa kantaa koulujen kesälomien ajankohtaan Suomessa.

-
Kuva: Teija Soini

Lauantain lehdessä Kalevan Lauantaikäräjät-raati ottaa kantaa koulujen kesälomien ajankohtaan Suomessa. Keski-Euroopassa on yleistä, että koululaiset aloittavat lomansa vasta kesäkuun lopulla ja lomailevat heinä-elokuun. Raadilta kysyttiin, pitäisikö kesälomat siirtää alkamaan myöhemmin eurooppalaiseen tapaan.

Ratkaisu: äänin 3-2, ei pidä.

– Koulujen kesälomat voisivat olla vähän lyhyempiä ja työkuormituksen tasauslomat hieman pidempiä, Oulun seudun vanhempainyhdistyksen aktiivi Vesa Ilola toteaa.

– Muutos koskisi lähes kahta miljoonaa oppilasta, koska loma-aikojen muutokset olisivat mahdollisia vain koko koulutusjärjestelmää koskevana, mikä olisi erittäin vaikea – jopa mahdoton tehtävä. Asiassa käytetään usein perusteluna perheiden loma-aikojen helpompaa yhteensovittamista. Tämä peruste ei päde, sillä koulujen työ- ja loma-ajat olisivat edelleen yhtä pitkät kuin nykyisinkin, Opettajain ammattijärjestön OAJ:n alueyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Eilola sanoo.

Pitäisikö koulujen kesälomia siirtää heinä-elokuuksi? Kerro mielipiteesi kommentoimalla tätä juttua.