Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pu­hee­nai­he: Oliko su­ku­puo­lel­la mer­ki­tys­tä Katri Kul­mu­nin mi­nis­te­rie­ros­sa? - "Hänet, nuori nainen, jä­tet­tiin vai­keim­pa­na hetkenä yksin."

Kalevan kokoaman Sunnuntaikäräjät-raadin mukaan äänin 3-2 sukupuoli ei ollut ratkaisevaa Katri Kulmunin erossa valtiovarainministerin tehtävistä.Julkisessa keskustelussa on arvioitu, että mies olisi tuskin eronnut ministeri tehtävistä yhtä herkästi kuin Katri Kulmunin teki. Syksyllä 2019 Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni esiintyivät Oulussa keskustan puheenjohtajatentissä.
Julkisessa keskustelussa on arvioitu, että mies olisi tuskin eronnut ministeri tehtävistä yhtä herkästi kuin Katri Kulmunin teki. Syksyllä 2019 Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni esiintyivät Oulussa keskustan puheenjohtajatentissä.
Kuva: Pekka Peura

Kalevan kokoama Sunnuntaikäräjät-raati ottaa kantaa Katri Kulmunin eroon valtiovarainministerin tehtävästä.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin paikalta, koska katsoi menettäneensä luottamuksen viestintäkoulutukseen liittyvän laskutuksen takia.

Kulmuni kertoi jännittävänsä julkisuutta ja hankkineensa varmuutta viestintäkoulutuksella monenlaisiin tilanteihiin, joihin ministeri joutuu.

Kohteleeko julkisuus naisia ja miehiä eri tavalla? Oliko sukupuoli ratkaisevassa asemassa Kulmunin erossa?

Ratkaisu äänin 3-2 ei ollut sukupuolella merkitystä Katri Kulmunin ministerieroon.

Keskustan entinen kansanedustaja (1983-2003) sekä kulttuuriministeri (1991-1995) Tytti Isohookana-Asunmaa Haukiputaalta sanoo, että nuoret naiset ovat julkisuudessa kovan paineen alla. Hänen mielestä naiset saavat ulkomuodosta, pukeutumisesta ja äänenkäytöstä lähtien vastaanottaa palautetta, jota miehistä harvemmin kuulee.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.