Lukijalta
Mielipide

Pudasjärven aloitteen tekijöille ei annettu mahdollisuutta keskusteluun

VastineKaleva.fi:ssä 13.2. ja Kalevassa 14.2. julkaistuun uutiseen, joka koski Pudasjärvellä järjestettyä turvallisuuskeskustelua.

Vastine Kaleva.fi:ssä 13.2. ja Kalevassa 14.2. julkaistuun uutiseen, joka koski Pudasjärvellä järjestettyä turvallisuuskeskustelua.

Pudasjärvellä julkaistiin tammikuussa kuntalaisaloite, jossa vaaditaan Pudasjärvellä olevan vastaanottokeskuksen lakkauttamista ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen lopettamista.

Pudasjärven kaupunki järjesti 13.2. julkisen keskustelutilaisuuden aloitteen pohjalta perusteluinaan ”oikean tiedon lisäämiseksi ja avoimen keskustelun mahdollistamiseksi”, samoin tilaisuuteen toivottiin ”aktiivista osallistumista sekä tosiasioihin pohjaavaa ja avointa keskustelua”.

Aloitteen vastuuhenkilöt pyysivät hyvissä ajoin alkuviikosta kaupungilta lupaa aloitteen perusteena olevien tietojen esittämiseen tilaisuuden yhteydessä, samoin kuin esittelymahdollisuus oli muillakin eri alojen toimijoilla.

Lupaa esittelyyn ei saatu. Näin ollen aloitteen vastuuhenkilöt tulivat johtopäätökseen, että tilaisuuden järjestämisen motiivina on tietty tarkoitushakuisuus.

Toisin kuin Kalevan uutisessa ja myöhemmin perjantain pääkirjoitussivulla mainittiin, tilaisuudessa käytti puheenvuoroja yksi aloitteen vastuuhenkilöistä. Näistä kolmesta puheenvuorosta yksi keskeytettiin puheenjohtajan toimesta.

Kuntalaisaloitteen ”Pudasjärvellä oleva vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa” vastuuhenkilöt:

Paula Soronen, Mirka Väyrynen, Marko Koivula, Tuula Kuukasjärvi, Ruut Tuohimaa, Juho Kellolampi

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.