Kaupallinen yhteistyö

Mihin yrittäjä tarvitsee työnohjaajaa?

PPY 16.10.2018 6:00
Piritta Pitkänen

Johtajuus ja yrittäminen on välillä yksinäistä puuhaa ja tulee hetkiä, jolloin ajatusten tuulettaminen ulkopuolisen ammattilaisen kanssa on tarpeen. Työnohjaaja auttaa esimerkiksi silloin, kun tavoitteet tuntuvat pyörivän kehää tai tekee mieli tuulettaa tunnelmia ja ajatuksia liittyen vaikkapa haastaviin henkilöstöjohtamisen tilanteisiin tai omaan jaksamiseen. Työnohjaajan tuki tarjoaa ammatillisempaa ymmärrystä yrittäjän maailmaan kuin puoliso tai ystävä, eikä kaikkea kuormaa kannatakaan viedä lähipiirille asti. Työnohjaussuhde on aina luottamuksellinen ja toimii ikäänkuin yrittäjän kehityskeskusteluna.

Työnohjaus on aina prosessi, jolle määritellään yhdessä tavoitteet. Työnohjaaja toimii peilipintana yrittäjälle heijastellen eri vaihtoehtoja toimintatapoihin, joilla voidaan esimerkiksi hallita työstressiä tai kehittää johtamistaitoja. Hyvä työnohjaaja herättelee yrittäjää itseään aktiiviseen toimijuuteen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Työelämä muuttuu nyt hurjaa vauhtia digitalisoitumisen myötä. Muutosten tuulissa ovat niin työympäristöt kuin organisaatioiden rakenteet sekä viestinnän eri osa-alueet. Kun kaikki tieto on nopeasti saatavilla, on se omiaan myös lisäämään informaatiokuormaa. Työnohjaus tukee arjen puurtajia tällaisissakin tilanteissa.

Vaikka työnohjauksella on jo pitkät perinteet, on se yllättävän tuntematonta vielä monelle. Työnohjauksen vaikuttavuudesta on kuitenkin tehty useita väitöskirjatasoisia tutkimuksia Suomessa ja ulkomailla. Tulokset ovat olleet kautta linjan positiivisia: työnohjaus on kehittänyt työntekijän itsetuntemusta ja ammatillisuutta ja auttanut vähentämään uupumusta ja parantanut työilmapiiriä. Kun yrittäjä voi hyvin, mahdollistaa se kilpailukyvyn ja tuottavuudenkin paranemisen. Eikä työnohjaus ole pelkästään yrittäjän tai esimiehen etuoikeus, vaan jokainen työyhteisön jäsen voi hyötyä siitä.

 

PIRITTA PITKÄNEN
Työnohjaaja
Psykoterapeutti
Työelämäasiantuntija
Terveystalo

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image