Kaupallinen yhteistyö

Kovien tekijöiden kasvuyritys

Vuonna 2011 toimintansa aloittanut TactoTek on nyt kasvuvaiheessa, kertovat henkilöstöjohtaja Anna-Maria Heikkinen ja teknologiajohtaja Antti Keränen. KUVA: Antti Tauriainen
PPY 12.4.2019 5:00
Antti Tauriainen

Oulunsalossa toimivalle rakenteellisen elektroniikan edelläkävijälle TactoTekille halpatuotantomaahan muuttamisesta ei ole hyötyä. Pohjois-Suomessa yritys pysyy tekijöiden mentaliteetin, kansainvälisesti ammattitaitoisen työvoiman ja hyvien lentoyhteyksien takia.

”Pohjoissuomalaisille on tyypillistä sinnikkyys, luotettavuus ja kykyjen osoittaminen tekemisen kautta”, TactoTekin henkilöstöjohtaja Anna-Maria Heikkinen tarkentaa.

Teknologiajohtaja ja toinen yrityksen perustaja Antti Keränen on erittäin tyytyväinen yrityksen henkilöstöön ja osaamiseen.

”Saamme tunnustusta asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta osaamisestamme. Henkilöstömme on myös hyvin sitoutunut kehittämään teknologiaa ja toimintaa pitkäjänteisesti.”

Hän painottaa työntekijöiden tärkeyttä yrityksen toiminnan kannalta. ”Meillä tärkeintä on luotettavuus, laatu ja saumaton yhteistyö eri osaamisalueiden välillä. Sen rakentamisessa halpatuotantomaihin ei ole mitään järkeä.”

Kahden vuoden etumatka

TactoTek kehittää ja lisensoi rakenteellisen elektroniikan valmistusmenetelmiä erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin Oulunsalossa. Lisäksi tuotantolinjalla valmistetaan puettavan elektroniikan osia Suunnolle. Yrityksen päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa, minne yritys onkin laajentanut läsnäoloaan.

”Tärkeimmät asiakkaat ovat tällä hetkellä johtavat autovalmistajat. Muut käyttökohteet löytyvät esimerkiksi kuluttajaelektroniikan puolelta”, Keränen lisää.

Ohuen muovirakenteen sisään integroidun elektroniikan vuosien kehitystyö on viimeisen kahden vuoden ajan tuonut näkyviä tuloksia. Nyt TactoTek on erikoisalansa maailman kärkeä.

”Meillä on karkeasti kahden vuoden etumatka teknologisessa kilpailussa. Luutumiseen ei kuitenkaan ole varaa ja aiomme pitää suunnannäyttäjän paikkaa tulevaisuudessakin”, Keränen lisää.

Osaavan työvoiman löytyminen on haaste

Selkeäksi haasteeksi on osoittautunut se, että suoraan sopivaa osaamista ei ole olemassa. Työvoiman löytyminen ei ole osoittautunut kasvun esteeksi ja Oulunsalon toimipisteellä kulkee tekijöitä kauempaakin.

”Aikaisemmin ihmiset kulkivat työmatkaa Oulusta esimerkiksi Helsinkiin tai Tampereelle. Me olemme onnistuneet houkuttelemaan paluumuuttajia ja tekijöitä tänne”, Heikkinen täsmentää.

”Oulun alue on maailmanlaajuisesti erittäin kilpailukykyinen uuden teknologian kehittämisen ja teollistamisen ympäristö etenkin elektroniikan ja laiteläheisten ohjelmistojen osalta”, TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela kertoo.

Yhteistyö Oulun kaupungin kanssa on ollut Keräsen mukaan erinomaista. Hän kehuu myös painettavan elektroniikan yrityksien, BusinessOulun ja VTT:n yhteistyön kehitystä ja on tyytyväinen yrityksen asemaan alueella.

”Pystymme olemaan yhtenä esimerkkinä tämän alueen osaamisesta ja tekemisestä.”

MAINOS

Uutisvirta

20:18
KeKi ei saanut hippaa hallitsevasta Suomen mestarista JoMa:sta – "Taas on pienen mietinnän paikka"
20:18
Puheenjohtajat saivat käsiinsä hallitusneuvotteluiden euromäärät, mutta Rinne ei hiiskunut luvuista – Tiistaista tulossa ratkaiseva päivä
20:11
Kuikka käveli ennätysvauhdilla MM-kisoihin: Ei hirveästi jäänyt varaa, mutta päätavoite täyttyi
20:08
Pohjois-Suomen erämessujen kävijätavoite ylittyi – Ouluhallilla kävi kolmen päivän aikana yli 38 000 messuvierasta
19:55
Kesä kävi kylässä ja ensi viikolla palataan tavanomaisiin lämpötiloihin – maanantaina Oulun seudulle tulee sadekuuroja
19:00
Analyysi: Kuntaliitos toi Ouluun kyläpolitikoinnin, kaupungin päätöksenteko joutuu koetukselle – edessä isoja päätöksiä taloudesta ja elinvoimainvestoinneista Tilaajille
18:47
Letonniemen maastopalo Toppilansaaresta kuvattuna
60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
42
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
28
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
27
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image