Kaupallinen yhteistyö

Kovien tekijöiden kasvuyritys

Vuonna 2011 toimintansa aloittanut TactoTek on nyt kasvuvaiheessa, kertovat henkilöstöjohtaja Anna-Maria Heikkinen ja teknologiajohtaja Antti Keränen. KUVA: Antti Tauriainen
PPY 12.4.2019 5:00
Antti Tauriainen

Oulunsalossa toimivalle rakenteellisen elektroniikan edelläkävijälle TactoTekille halpatuotantomaahan muuttamisesta ei ole hyötyä. Pohjois-Suomessa yritys pysyy tekijöiden mentaliteetin, kansainvälisesti ammattitaitoisen työvoiman ja hyvien lentoyhteyksien takia.

”Pohjoissuomalaisille on tyypillistä sinnikkyys, luotettavuus ja kykyjen osoittaminen tekemisen kautta”, TactoTekin henkilöstöjohtaja Anna-Maria Heikkinen tarkentaa.

Teknologiajohtaja ja toinen yrityksen perustaja Antti Keränen on erittäin tyytyväinen yrityksen henkilöstöön ja osaamiseen.

”Saamme tunnustusta asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta osaamisestamme. Henkilöstömme on myös hyvin sitoutunut kehittämään teknologiaa ja toimintaa pitkäjänteisesti.”

Hän painottaa työntekijöiden tärkeyttä yrityksen toiminnan kannalta. ”Meillä tärkeintä on luotettavuus, laatu ja saumaton yhteistyö eri osaamisalueiden välillä. Sen rakentamisessa halpatuotantomaihin ei ole mitään järkeä.”

Kahden vuoden etumatka

TactoTek kehittää ja lisensoi rakenteellisen elektroniikan valmistusmenetelmiä erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin Oulunsalossa. Lisäksi tuotantolinjalla valmistetaan puettavan elektroniikan osia Suunnolle. Yrityksen päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa, minne yritys onkin laajentanut läsnäoloaan.

”Tärkeimmät asiakkaat ovat tällä hetkellä johtavat autovalmistajat. Muut käyttökohteet löytyvät esimerkiksi kuluttajaelektroniikan puolelta”, Keränen lisää.

Ohuen muovirakenteen sisään integroidun elektroniikan vuosien kehitystyö on viimeisen kahden vuoden ajan tuonut näkyviä tuloksia. Nyt TactoTek on erikoisalansa maailman kärkeä.

”Meillä on karkeasti kahden vuoden etumatka teknologisessa kilpailussa. Luutumiseen ei kuitenkaan ole varaa ja aiomme pitää suunnannäyttäjän paikkaa tulevaisuudessakin”, Keränen lisää.

Osaavan työvoiman löytyminen on haaste

Selkeäksi haasteeksi on osoittautunut se, että suoraan sopivaa osaamista ei ole olemassa. Työvoiman löytyminen ei ole osoittautunut kasvun esteeksi ja Oulunsalon toimipisteellä kulkee tekijöitä kauempaakin.

”Aikaisemmin ihmiset kulkivat työmatkaa Oulusta esimerkiksi Helsinkiin tai Tampereelle. Me olemme onnistuneet houkuttelemaan paluumuuttajia ja tekijöitä tänne”, Heikkinen täsmentää.

”Oulun alue on maailmanlaajuisesti erittäin kilpailukykyinen uuden teknologian kehittämisen ja teollistamisen ympäristö etenkin elektroniikan ja laiteläheisten ohjelmistojen osalta”, TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela kertoo.

Yhteistyö Oulun kaupungin kanssa on ollut Keräsen mukaan erinomaista. Hän kehuu myös painettavan elektroniikan yrityksien, BusinessOulun ja VTT:n yhteistyön kehitystä ja on tyytyväinen yrityksen asemaan alueella.

”Pystymme olemaan yhtenä esimerkkinä tämän alueen osaamisesta ja tekemisestä.”

MAINOS

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
45
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image