Kaupallinen yhteistyö

Kovien tekijöiden kasvuyritys

Vuonna 2011 toimintansa aloittanut TactoTek on nyt kasvuvaiheessa, kertovat henkilöstöjohtaja Anna-Maria Heikkinen ja teknologiajohtaja Antti Keränen. KUVA: Antti Tauriainen
PPY 12.4.2019 5:00
Antti Tauriainen

Oulunsalossa toimivalle rakenteellisen elektroniikan edelläkävijälle TactoTekille halpatuotantomaahan muuttamisesta ei ole hyötyä. Pohjois-Suomessa yritys pysyy tekijöiden mentaliteetin, kansainvälisesti ammattitaitoisen työvoiman ja hyvien lentoyhteyksien takia.

”Pohjoissuomalaisille on tyypillistä sinnikkyys, luotettavuus ja kykyjen osoittaminen tekemisen kautta”, TactoTekin henkilöstöjohtaja Anna-Maria Heikkinen tarkentaa.

Teknologiajohtaja ja toinen yrityksen perustaja Antti Keränen on erittäin tyytyväinen yrityksen henkilöstöön ja osaamiseen.

”Saamme tunnustusta asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta osaamisestamme. Henkilöstömme on myös hyvin sitoutunut kehittämään teknologiaa ja toimintaa pitkäjänteisesti.”

Hän painottaa työntekijöiden tärkeyttä yrityksen toiminnan kannalta. ”Meillä tärkeintä on luotettavuus, laatu ja saumaton yhteistyö eri osaamisalueiden välillä. Sen rakentamisessa halpatuotantomaihin ei ole mitään järkeä.”

Kahden vuoden etumatka

TactoTek kehittää ja lisensoi rakenteellisen elektroniikan valmistusmenetelmiä erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin Oulunsalossa. Lisäksi tuotantolinjalla valmistetaan puettavan elektroniikan osia Suunnolle. Yrityksen päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa, minne yritys onkin laajentanut läsnäoloaan.

”Tärkeimmät asiakkaat ovat tällä hetkellä johtavat autovalmistajat. Muut käyttökohteet löytyvät esimerkiksi kuluttajaelektroniikan puolelta”, Keränen lisää.

Ohuen muovirakenteen sisään integroidun elektroniikan vuosien kehitystyö on viimeisen kahden vuoden ajan tuonut näkyviä tuloksia. Nyt TactoTek on erikoisalansa maailman kärkeä.

”Meillä on karkeasti kahden vuoden etumatka teknologisessa kilpailussa. Luutumiseen ei kuitenkaan ole varaa ja aiomme pitää suunnannäyttäjän paikkaa tulevaisuudessakin”, Keränen lisää.

Osaavan työvoiman löytyminen on haaste

Selkeäksi haasteeksi on osoittautunut se, että suoraan sopivaa osaamista ei ole olemassa. Työvoiman löytyminen ei ole osoittautunut kasvun esteeksi ja Oulunsalon toimipisteellä kulkee tekijöitä kauempaakin.

”Aikaisemmin ihmiset kulkivat työmatkaa Oulusta esimerkiksi Helsinkiin tai Tampereelle. Me olemme onnistuneet houkuttelemaan paluumuuttajia ja tekijöitä tänne”, Heikkinen täsmentää.

”Oulun alue on maailmanlaajuisesti erittäin kilpailukykyinen uuden teknologian kehittämisen ja teollistamisen ympäristö etenkin elektroniikan ja laiteläheisten ohjelmistojen osalta”, TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela kertoo.

Yhteistyö Oulun kaupungin kanssa on ollut Keräsen mukaan erinomaista. Hän kehuu myös painettavan elektroniikan yrityksien, BusinessOulun ja VTT:n yhteistyön kehitystä ja on tyytyväinen yrityksen asemaan alueella.

”Pystymme olemaan yhtenä esimerkkinä tämän alueen osaamisesta ja tekemisestä.”

MAINOS

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
30
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
23
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image