Kaupallinen yhteistyö

Kasva Suomi kiertää maakuntaa

Kansanedustajaehdokkaat keskustelivat yrittäjiä lähellä olevista ajankohtaisista aiheista Kempeleen Zempissä. Keskusteluun osallistuivat Miika Sutinen (vas.), Heidi Haataja, Riikka Moilanen, Leena Askeli, Paula Pohjanrinne, Janne Halunen ja Tanja Tiainen. KUVA: Antti Tauriainen
PPY 4.4.2019 12:00
Antti Tauriainen

Pohjois-Pohjanmaan kansanedustajaehdokkaat tutustuivat yrityksiin ja keskustelivat yrittäjiä koskevista asioista

Kasva Suomi –kiertue kiersi muun muassa Oulussa ja Kempeleessä helmikuun lopulla. Kiertueella kansanedustajaehdokkaat tutustuivat paikalliseen ammattikoulutukseen, yrityksiin, jakoivat leipää Zeppeliinissä ja osallistuivat yrittäjäaiheiseen paneelikeskusteluun Kempeleen Zempissä.fPaneelikeskustelussa Kempeleen Zempissä puheenaiheina olivat työllisyysasteen nostaminen, paikallinen sopiminen, lakkojen rajoittaminen ja se miksi Suomessa eivät isot yritykset pärjää suuren maailman malliin.

Keskusteluun osallistuivat Miika Sutinen (kok.), Heidi Haataja (vas.), Riikka Moilanen (kesk.), Leena Askeli (kd.), Paula Pohjarinne (vihr.), Janne Halunen (ps.), ja Tanja Tiainen (sd).

Työllisyysasteen nostamisen keinoina kansanedustajaehdokkaat pitivät verotusta, ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamista, yrittäjävähennyksen kehittämistä, sosiaaliturvauudistusta sekä yrittäjän sosiaaliturvan parantamista.

”Uudet työpaikat syntyvät pieniin ja suuriin yrityksiin. Yrityksiä pitäisi kannustaa kasvuun verotuksella, minkä kautta työllistäminen on helpompaa”, sanoi Miika Sutinen.

Kaikki kiertueelle osallistuneet ehdokkaat kannattivat paikallista sopimista. Erimielisyyksiä keskustelussa heräsi siitä, että rajoittavatko työehtosopimukset liikaa yrityksien toimintaa.

Pohjois-Pohjanmaan elinvoimaisuuden kehittämisen keinoiksi nousivat liikenneyhteydet kuten kaksoisraide, lähijunaliikenne ja satamayhteydet.

   

PÄÄTTÄJIEN PÄÄSYKOE. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät järjesti jäsenistölle Päättäjien pääsykoe –tapahtuman, jossa tentattiin kansanedustajaehdokkaita yritystoimintaa haastavista aiheista. Kuvassa Joki ICT:n Petri Kinnunen haastamassa ehdokkaita muun muassa koulutuksen riittävyydestä ja etätyöskentelyn mahdollisuuksien lisäämisestä. KUVA: Antti Tauriainen

"Kaksoisraide on ehdottoman tärkeä. Se mahdollistaa myös lähijunaliikenteen kehittämisen, mikä on todella merkittävä asia tällä alueella. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjienkin tavoitteena oleva alueen tarpeet huomioiva koulutuksen ennakointi on todella tärkeää”, Tanja Tiainen tiivisti.

 

Kasvava Nordic Tank

Kiertueen yksi etapeista oli Nordic Tank, joka nousi epävakaan konsernin konkurssista vakaalla pohjalla kasvavaksi yksityisomisteiseksi yritykseksi. Nordic Tankilla on kokemusta yhteensä yli 20 vuotta ajoneuvosäiliöiden valmistamisesta.

Vuonna 1993 Oulun auto- ja konevaruste -nimellä toimintansa aloittaneesta yrityksestä tuli vuonna 1999 OBAS, joka myöhemmin yhdistyi kuortanelaisen Siten ja ruotsalaisen Interconsultin kanssa konserniksi, Nordic Tank Groupiksi, vuonna 2012. Konserni meni konkurssiin vuonna 2016.

Konsernin tuotteet olivat hyviä ja konkurssin jälkeen jokaiselle tehtaalle löytyi jatkaja. Oulussa toiminta käynnistyi pian uudelleen vuonna 2016, koska työntekijät olivat innokkaita jatkamaan ja yrityksen uusi pääomistaja Eero Koskelainen oli kiinnostunut kiinteistöstä ja yrityksestä. Kahden vuoden aikana Nordic Tank on onnistunut kaksinkertaistamaan vientimyyntinsä.

Nordic Tank valmistaa ajoneuvosäiliöitä elintarviketeollisuuden, kemian ja teollisuuden tarpeisiin ja kestämään pohjoisen ääriolosuhteita. Yritys tekee yhteistyötä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja ammattioppilaitosten kanssa. Nordic Tankin tekninen päällikkö, kone- ja automaatiotekniikan diplomi-­insinööri Henri Mattila oli jo aikaisemman yrityksen palveluksessa ja teki aikanaan lopputyön samaiseen yritykseen.

Nordic Tankin on tällä hetkellä johtava säiliö- ja päälirakenteiden valmistaja Suomessa ja yrityksen tavoitteena on olla Pohjoismaiden suurin ruostumattoman teräksen säiliötoimittaja vuonna 2022. 

 

Nordic Tank valmistaa noin 80 ajoneuvosäiliötä vuodessa. Tuotantoa esittelemässä Satu Heikkilä (vas.) ja Henri Mattila. KUVA: Antti Tauriainen
MAINOS

Uutisvirta

128
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
40
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

179 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image