Posti jär­jes­tää rek­ry­toin­ti­ta­pah­tu­man kes­kel­lä lakkoa – "Pää­pai­no on sa­no­ma­leh­den­ja­ka­jis­sa, jotka eivät ole lakon pii­ris­sä"

Postin lakko alkoi tänään maanantaina. Tiistain rekrytointitapahtumassa Postille töihin haluava voi päästä pikahaastatteluun.

Posti arvioi, että maanantaina alkaneen postilakon takia kirjeiden, aikakauslehtien ja mainosten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä.
Posti arvioi, että maanantaina alkaneen postilakon takia kirjeiden, aikakauslehtien ja mainosten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä.
Kuva: Mauri Ratilainen

Postin lakko alkoi tänään maanantaina. Tiistain rekrytointitapahtumassa Postille töihin haluava voi päästä pikahaastatteluun.

Posti järjestää avoimien ovien rekrytointitapahtuman uudessa Box-tilassaan Helsingin keskustassa huomenna tiistaina. Postin lakko alkoi tänään maanantaina.

Tapahtumassa pääsee kuulemaan Postin tarjoamista työtehtävistä ja piipahtamaan myös pikahaastattelussa.

Postin viestintäpäällikkö Anne Huhtalan mukaan Posti rekrytoi koko ajan uusia työntekijöitä, ja nyt rekrytoinnin pääpaino on sanomalehdenjakajissa, jotka eivät ole lakon piirissä.

– Tila on varattu jo hyvissä ajoin ennen kuin lakosta oli tietoa, ja kuten todettu lakko ei koske sanomalehdenjakelua, Huhtala kertoo Lännen Medialle sähköpostin välityksellä.

– Postilla on useita toimintoja, jotka eivät kuulu lakon piiriin. Yksi näistä toiminnoista on sanomalehdenjakelu. Rekrytointi on olennainen ja päivittäinen osa tämän toiminnon mallikasta hoitamista.

Huhtala kertoo, että sanomalehdenjakajista on jatkuva pula ja siksi rekrytointikin on jatkuvaa. Tapahtuma järjestetään marraskuun alussa avatussa Boxissa, koska se sijaitsee Helsingissä keskeisellä paikalla.

Rekrytointitapahtuma verkkokauppaan keskittyvässä tilassa

Rekrytointitapahtuman järjestäjänä Facebookissa on Postin jakelun rekrytointi -sivu. Sen kuvauksen mukaan Postin jakelun rekrytointitiimin tehtävänä on rekrytoida työnhakijoita Postin eri jakelutehtäviin, kuten varhais- ja perusjakeluun.

– Avoimet ovet järjestetään Postin upouusissa tiloissa, juuri avautuneessa Box by Postissa Keskuskatu 3:ssa. Tervetuloa, tapahtuma on avoin kaikille joten tuo kaverisikin, Facebook-tapahtumassa kerrotaan.

Boxissa on Postin uusi verkkokauppaan keskittyvä tila Helsingin Keskuskadulla. Tila on tarkoitettu Postin kuluttaja-asiakkaiden ja verkkokauppiaiden käyttöön.

Box on Postin mukaan uusi avaus, jonka avulla se hakee entistä vahvempaa kasvua verkkokaupassa.

Uudessa tilassa on muun muassa sovituskopit, jättimäinen pakettiautomaatti ja digitaalinen kioski. Box palvelee myös verkkokauppiaiden kivijalkakauppana ja Postin uusien digipalveluiden testitilana.

Kiistaa vuokratyövoiman käytöstä

Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) maanantaiaamuna alkanut lakko jatkuu sunnuntaihin 24. marraskuuta kello 24 saakka. Lakko koskee noin 9 000 työntekijää. Neuvotteluja jatketaan keskiviikkona.

PAU:n uuden varoituksen mukaan maanantaina alkanut lakko jatkuu heti päätyttyään vielä kahdella viikolla eli joulukuun kahdeksanteen päivään saakka, jos sopuun ei päästä. Silloin lakossa olevien määrä kasvaisi vielä tuhannella.

PAU on syyttänyt Postia siitä, että se on rekrytoinut lakon alla tavallista enemmän vuokratyövoimaa lakon varalle. Posti on kiistänyt väitteet ja vedonnut normaaliin joulusesongin kausiapulaisten tarpeeseen.

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet, että ne ovat valmiita tukemaan PAU:n lakkoa, jos Posti rikkoo työtaistelua vuokratyöntekijöillä.

Postin lakko vaikuttaa myös osaan Kalevan tilaajista

Varhaisjakelu toimii normaalisti, Postin jakelualueilla lehtiä ei jaeta arkisin.

 • Kaleva jaetaan sen omilla varhaisjakelureiteillä normaalisti.

 • Postin jakelun piirissä oleville tilaajille lehteä ei jaeta arkisin. Viikonloppuisin lehden jakelut toimivat myös Postin jakelualueilla aikaisempaan malliin. Lauantaina jaetaan myös perjantain Kaleva.

 • Ilman lehteä jääneet tilaajat voivat käydä hakemassa päivän lehden Kalevan Oulun toimipisteen asiakaspalvelusta Solistinkadulta (avoinna ma-pe klo 9-16).

 • Kalevan voi hakea myös Kaleva Median muiden lehtien toimipisteistä niiden aukioloaikana. Toimipisteiden yhteystiedot: kalevamedia.fi/yhteystiedot/

 • Noutopisteillä on saatavana myös muita Kaleva Median maakunta- ja paikallislehtiä.

  Digilukuoikeus kaikissa tilauksissa

 • Kaikkiin Kalevan tilauksiin kuuluu digilukuoikeus, jolla pääsee verkossa lukemaan näköislehteä ja muita tilaajasisältöjä, kuten tähtijuttuja.

 • Näköislehden voi lukea myös eKaleva-sovelluksella.

 • Digilukuoikeus edellyttää rekisteröitymistä eli Kaleva-tilin tekemistä. Rekisteröityminen on ilmaista.

 • Rekisteröitymiseen tarvitset voimassa olevaan Kalevan tilaukseen liittyvän asiakasnumerosi ja käytössäsi oleva sähköpostiosoitteen.

 • Tietoa ja opastusta Kaleva-tilin tekemiseen ja sovelluksen käyttöönottoon löydät osoitteesta www.kaleva.fi/digihaltuun

 • Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa osoitteessa asiakaspalvelu@kaleva.fi tai puhelinnumerossa 08-5377610.