Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Po­lii­sit­to­muu­den uhkaama Enon­te­kiö myönsi 100 000 euron mää­rä­ra­han she­rif­fin palk­kaa­mi­seen

Lapin käsivarressa sijaitsevan Enontekiön kunnanvaltuusto päätti keskiviikkona varata 100 000 euron määrärahan kuntalaisten turvallisuuspalveluihin eli niin kutsutun sheriffin palkkaamiseen.

Enontekiön seriffiksi on jo ilmoittautunut Antti Tonteri. Hänellä on vankka paikallistuntemus, ja tämänhetkisenä päivätyönään hän tekee maastotarkastuksia.
Enontekiön seriffiksi on jo ilmoittautunut Antti Tonteri. Hänellä on vankka paikallistuntemus, ja tämänhetkisenä päivätyönään hän tekee maastotarkastuksia.
Kuva: Enontekiön kunta

Lapin käsivarressa sijaitsevan Enontekiön kunnanvaltuusto päätti keskiviikkona varata 100 000 euron määrärahan kuntalaisten turvallisuuspalveluihin eli niin kutsuttuun sheriffin pestaamiseen.

Valtuusto ei päättänyt vielä siitä, miten kuntalaisten turvallisuudesta jatkossa huolehdittaisiin, mutta antoi kunnanhallitukselle valtuudet asian valmisteluun.

- Kunnanhallitus valmistelee tällaisen turvallisuussuunnitelman ja rahoituksen, mikäli meidän poliisipartiot poistetaan, minkä jälkeen se tuodaan valtuuston päätettäväksi. Meillä on varauduttu tällaiseen poikkeukselliseen järjestelyyn siinä, että kunta joutuu tässä nyt ottamaan valtion tehtäviä harteilleen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen (kesk.) sanoi STT:lle.

Alatörmäsen mukaan päätös oli valtuustossa yksituumainen.

Enontekiö on vaarassa jäädä ilman poliisia vuoden alusta. Lapin poliisin suunnitelmissa on hoitaa kunnan poliisitarpeet Kittilästä, Kolarista tai Muoniosta.

Enontekiö on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta, mutta asukkaita siellä on alle 2 000.