Po­lii­si: Puu­ko­tus­epäil­ty piti lai­ton­ta re­kis­te­riä

Yksi Jyväskylän kirjastopuukotuksen epäillyistä on poliisin mukaan kerännyt ja tallentanut satojen henkilöiden valokuvia ja henkilötietoja.

Yksi Jyväskylän kirjastopuukotuksen epäillyistä on poliisin mukaan kerännyt ja tallentanut satojen henkilöiden valokuvia ja henkilötietoja. Internetistä kootut tiedot kuvaavat näiden henkilöiden yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta.

Keräily täyttää poliisin mukaan henkilörekisteririkoksen tunnusmerkit. Asianomistajia, joiden tietoja on kerätty, on Keski-Suomen poliisin mukaan yli 300. Poliisin on määrä ottaa heihin yhteyttä lähiviikkojen aikana.

Yksi kolmesta puukotusepäillystä on edelleen etsintäkuulutettuna. Muista toinen on ollut vangittuna, mutta hänet on sittemmin päästetty vapaaksi.

Puukotukseen johtanut nujakka syntyi tammikuun lopulla tilaisuudessa, jossa esiteltiin kirjaa Äärioikeisto Suomessa.

Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat pyrkivät estämään kolmen henkilön sisäänpääsyn, joiden pelättiin aiheuttavan häiriötä. Ovimiehiä auttamaan tullut mies sai puukoniskun ylävartaloonsa, mutta vamma ei ole vakava.

Poliisin mukaan myös ovimiehiä epäillään pahoinpitelystä. Tunkeutujia lyötiin teleskooppipatukalla, ja heidän peräänsä heitettiin tuoli.