Teollisuus: Con­lo­gil­le jät­ti­kaup­pa Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Käräjätuomio: Pa­pe­ri­rul­lia kul­jet­ta­nut rek­ka­kus­ki kärähti huu­meis­ta Iissä

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Po­lii­si: Oulussa on turha pelätä

Keskiviikkoiltana Tuirassa tapahtunut väkivallanteko on herättänyt pelkoa sekä kantaväestön että maahanmuuttajien keskuudessa.

Oulu on edelleen turvallinen kaupunki.
Oulu on edelleen turvallinen kaupunki.
Kuva: Jukka Leinonen

Keskiviikkoiltana Tuirassa tapahtunut väkivallanteko on herättänyt pelkoa sekä kantaväestön että maahanmuuttajien keskuudessa.

Tapauksen vuoksi Oulun kaupunki järjesti yhdessä Pohjois-Suomen somalialaisen tukiyhdistyksen kanssa avoimen keskustelutilaisuuden.

Kirkkotorin koulutuskeskuksen salin täyttäneessä tilaisuudessa oli maanantaina edustus kaupungin yhteisötoiminnasta, maahanmuuttajapalveluista, keskusrikospoliisista ja Oulun poliisilaitoksesta.

Kaikki panelistit korostivat keskiviikon tapahtumien olevan yksittäisen ihmisen surullinen teko. Viesti yleisölle oli selkeä: Oulu on edelleen turvallinen kaupunki.

Samasta asiasta kirjoitti Oulun poliisilaitoksen Facebook-sivulle apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta.

"Asumme kansainvälisessä kaupungissa, missä eri kansalaisuudet ovat rikkaus ja missä on tilaa meille kaikille."

Julkaisu käyttäjältä Oulun poliisilaitos.

Kaikkiaan kolme henkeä vaatinut kirvessurma on järkyttänyt syvästi Oulun somalialaisyhteisöä. Osa somaleista kertoi välttäneensä keskiviikon jälkeen liikkumista ulkona epäluulon ja vihaisten katseiden vuoksi.

Ratkaisuksi Oulussa vallitsevaan pelon ilmapiiriin panelistit tarjosivat maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välisen keskustelun ja yhteisöllisyyden lisäämistä.