Poliisi on löy­tä­nyt kuol­leen ihmisen Es­poos­sa asun­nos­ta, jossa räjähti maa­nan­tai­na illalla – kaksi poliisi sai vammoja

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin hotellimajoitukseen. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan terrorismista ei ole viitteitä.

Poliisin mukaan räjähdyksessä ei ole viitteitä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
Poliisin mukaan räjähdyksessä ei ole viitteitä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Keskusrikospoliisi tutkii Espoon Mäkkylässä maanantaina tapahtunutta räjähdystä kahtena murhan yrityksenä. Lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn selvittäminen.

Räjähdys sattui yksityisasunnossa maanantaina noin kello 20.45 aikaan, kun kaksi poliisia Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta oli suorittamassa siellä tehtävää. Partion avatessa asunnon oven oviaukossa laukesi räjähde.

Poliisioperaation aikana asunnosta löytyi kuolleena vuonna 1979 syntynyt mies, jota epäillään poliisimiehiin kohdistuneista murhan yrityksistä

Molemmat poliisit saivat räjähdyksessä vammoja, joiden takia he kävivät sairaalassa. He eivät joutuneet jäämään sairaalahoitoon.

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin illalla hotelliin.

– Räjähdystä seurasi useamman tunnin kestänyt operaatio, kun poliisi selvitti asunnon turvallisuutta. Tässä yhteydessä tehtiin myös päätös asuintalon evakuoimisesta, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan tehtävässä ei ole viitteitä terrorismista eikä järjestäytyneestä rikollisuudesta. Tapauksen tutkinnanjohto on siirretty Keskusrikospoliisille, koska tehtävässä loukkaantui poliiseja.

Espoossa yksityisasunnossa räjähti maanantai-iltana. Räjähdyksessä loukkaantui kaksi poliisia.
Espoossa yksityisasunnossa räjähti maanantai-iltana. Räjähdyksessä loukkaantui kaksi poliisia.

Kerrostalon muut asukkaan evakuoitiin

Paikalla Mäkkylässä oli kymmenen aikaan maanantai-iltana useita partioita tarkastamassa asuntoa uudestaan. Sivullisia kehotettiin pysymään poissa alueelta. Varotoimenpiteenä poliisi evakuoi kerrostalon.

Varsinainen poliisioperaatio paikalla päättyi tiistaina aamuyöllä, ja talon asukkaiden on mahdollista palata koteihinsa. Tapahtumapaikalla tehdään kuitenkin esitutkintaan liittyviä puhutuksia ja teknistä tutkintaa.

– Teknisessä tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, millaisia räjähteitä asunnon oven tuntumaan oli sijoitettu. Epäilyn mukaan räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa, mutta tutkinta on niin alkuvaiheessa, ettei esimerkiksi motiivia tekoon voida arvioida. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään viitteitä siitä, että asia kytkeytyisi esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin, Töyräs sanoo.

Tutkinnassa on tehty ja tehdään yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Mäkkylän kaupunginosa sijaitsee Vermon raviradan ja Kehä I:n välissä.

Juttua päivitetty 26.5. klo 10.30: Lisätty uusia tietoja Keskusrikospoliisin tiedotteesta ja tuoreita kuvia.