Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Poliisi muis­tut­taa met­säs­tä­jiä: Jos et ole varma, älä lau­kai­se – ereh­dyk­seen ei auta vedota, jos ampuu lait­to­man saaliin

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Uusi metsästysvuosi on alkanut ja elokuun aikana alkaa monen riistalajin metsästys. Poliisi valvoo metsästystä yhdessä merivartioston, rajavartioston ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.

Vesilintuja ja karhua saa metsästää 20. elokuuta alkaen, eli kauden aloitus osuu lauantaille. Siksi on odotettavissa, että liikkeellä on tavallistakin enemmän metsästäjiä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Metsästyksen yhteydessä on sattunut viime vuosina ikäviä henkilövahinkoja, joista osa on johtanut kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen. Poliisi kehottaakin metsästäjiä varovaisuuteen ja malttiin.

– Ohi mennyt riistatilanne harmittaa hetken, mutta hätäilyllä ja taitamattomalla toiminnalla aiheutettu vahinko painaa mieltä lopun ikää ja aiheuttaa kärsimystä myös muille ihmisille, muistuttaa ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitoksesta.

Metsästäjän tulee tunnistaa kohde lailliseksi riistaksi ennen laukausta. Erehdykseen vetoaminen ei auta vahingon sattuessa.

– Epävarmassa tilanteessa ainoa oikea ratkaisu on jättää laukaus ampumatta, Kivirinta toteaa.