Poliisi kuulee Porvoon am­pu­mi­ses­ta epäil­ty­jä tänään, ri­kos­ni­mik­kei­nä useat murhan yri­tyk­set – epäil­lyt ovat leh­ti­tie­to­jen mukaan vel­jek­siä

Epäillyt ovat vuosina 1989 ja 1994 syntyneet miehet, joista toinen on sekä Ruotsin että Suomen ja toinen Ruotsin kansalainen.

Poliisi sai epäillyt kiinni sunnuntaina illalla Ikaalisissa puolen tunnin takaa-ajon jälkeen.
Poliisi sai epäillyt kiinni sunnuntaina illalla Ikaalisissa puolen tunnin takaa-ajon jälkeen.

Poliisi kuulee tänään sunnuntain vastaisena yönä Porvoossa Koneistajantiellä tapahtuneesta ampumisesta epäiltyjä.

Epäillyt ovat vuosina 1989 ja 1994 syntyneet miehet, joista toinen on sekä Ruotsin että Suomen ja toinen Ruotsin kansalainen.

– Rikosnimikkeet tässä kokonaisuudessa ovat useat murhan yritykset, joiden lukumäärä tarkentuu esitutkinnan edetessä. Porvoon tapahtumien osalta poliisi epäilee miehiä kahdesta murhan yrityksestä, ja Tampereen seudulla sunnuntai-iltana tapahtuneen takaa-ajotilanteen osalta murhan yrityksistä ja lisäksi muun muassa törkeistä liikennelainsäädäntöön liittyvistä rikoksista, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista.

Kuulustelujen lisäksi poliisi suorittaa edelleen teknistä tutkintaa ja käy läpi vihjeitä. Kokonaisuuden esitutkinta on vielä alussa.

Vangitsemisvaatimuksen jättämisen määräpäivä on keskiviikkona 28. elokuuta. Keskusrikospoliisi tiedottaa kuulemisista ja vangitsemisvaatimuksista keskiviikkona.

Vuonna 1989 ja 1994 syntyneiden miesten epäillään ampuneen kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia pienteollisuusalueella Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 0.30 aikaan.

Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien mukaan epäillyt ovat veljeksiä, joista toisella olisi vapaaottelutaustaa sekä yhteyksiä rikollisiin piireihin. Ilta-Sanomien mukaan veljekset ovat asuneet Tukholmassa Johanneshovin asuinalueella.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan miehet tulivat Ruotsista Suomeen viimeksi torstaina 22. elokuuta. Lehden mukaan he myös soittivat hätäpuhelun itse ja virittivät näin poliiseille ansan.

Helsingin Sanomien mukaan veljekset olisivat asuneet Porvoossa motellissa jo kuukauden verran, ja poliisi olisi avannut epäiltyjen käyttämän huoneen oven moottorisahalla.

Kiinniotot tapahtuivat noin puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi Ikaalisissa sunnuntaina puoli yhdeksän jälkeen illalla.

Silminnäkijöiden ottamissa videoissa on näkynyt epäiltyjen pakomatkan aikana autosta ulos heittämiä aseita.

Epäillyt pakenivat poliisia ja ampuivat poliisin ajoneuvoja kohti sekä ajoivat niitä päin. Kolme poliisin autoa vaurioitui. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Porvoon tapahtumia epäillään toistaiseksi kahdeksi murhan yritykseksi. Poliisit loukkaantuivat tilanteessa, mutta eivät ole hengenvaarassa.

Keskusrikospoliisin tekemä esitutkinta jatkuu muun muassa epäiltyjen kuulustelemisella, teknisillä tutkimuksilla ja vihjeiden läpikäymisellä.