Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Po­lii­si: Imatran ampuja valitsi uhrinsa sum­ma­mu­ti­kas­sa, taus­tal­la mie­len­ter­veys­on­gel­mia

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että Imatran ampumatapauksen esitutkinnassa on vahvistunut käsitys siitä, että ampumiseen ei liity poliittisia tai ideologisia motiiveja.

poliisi
poliisi
Kuva: Heikki Uusitalo

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että Imatran ampumatapauksen esitutkinnassa on vahvistunut käsitys siitä, että ampumiseen ei liity poliittisia tai ideologisia motiiveja.

Poliisi pitää tällä hetkellä todennäköisenä, että teon taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä.

Poliisi sanoo tämänhetkisten tietojen perusteella, että mies toimi tilanteessa yksin ja valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä, mutta hän ei ole halunnut kertoa tapahtumista eikä vastata hänelle esitettyihin kysymyksiin.

– Epäilty ei ole puhunut, mutta hän on ollut rauhallinen, kertoo tutkinnanjohtaja Saku Tielinen STT:lle.

Poliisi on myös kuulustellut yli kymmentä todistajaa ja tutkinut valvontakameratallenteita.

– Valvontakamerakuvien ja silminnäkijähaastatteluiden perusteella tapahtuma (ampuminen) on ollut nopeasti ohi, Tielinen sanoo.

Tutkinnanjohtaja Tielinen piti tiedotustilaisuuden poliisiasemalla Imatralla. Poliisi jätti tänä aamuna vangitsemisvaatimuksen Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle.

Poliisi jätti maanantaiaamuna vangitsemisvaatimuksen Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle. Tekijäksi epäilty on 23-vuotias mies, joka ampui kuoliaaksi kolme naista sunnuntain vastaisena yönä.