Poliisi ha­vain­nut asiak­kai­ta ra­vin­to­loi­den te­ras­seil­la – sul­ke­mis­mää­räys­tä kui­ten­kin nou­da­tet­tu hyvin, yhtään ra­vin­to­laa ei ole tois­tai­sek­si ran­gais­tu

Ravintolat ja baarit ovat noudattaneet sulkemismääräyksiä hyvin, kertoo poliisi. Ravintolat suljettiin viikonloppuna koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

Ravintolat ovat noudattaneet poliisin mukaan sulkemismääräystä hyvin.
Ravintolat ovat noudattaneet poliisin mukaan sulkemismääräystä hyvin.

Ravintolat ja baarit ovat noudattaneet sulkemismääräyksiä hyvin, kertoo poliisi.

Ravintolat suljettiin koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Sulkumääräys astui voimaan viime viikonloppuna perjantain ja lauantain välisenä yönä. Jo ennen tätä suuri osa ravintoloista oli pannut ovet kiinni asiakkailta.

– Yhtäkään ravitsemisliikettä ei ole jouduttu rikkomuksista rankaisemaan, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpää sanoo tyytyväisenä.

Järvenpään mukaan poliisi on neuvomalla puuttunut vähäisiin rikkomuksiin, joita ovat olleet muun muassa salaattien ja kahvin jakaminen itsepalveluna. Poliisi on myös havainnut, että joissain tapauksissa ihmiset ovat jääneet terassille nauttimaan ostettuja tuottaita.

Poliisi on suorittanut koko maassa poikkeusoloista johtuvaa tehostettua majoitus- ja ravitsemistoiminnan aukiolon valvontaa lauantaista lähtien.

Ravitsemisliikkeen sulkeminen ei koske ruoan tai juoman ulosmyyntiä. Määräys ei myöskään koske henkilöstöravintoloita.

Kahden ensimmäisen vuorokauden aikana poliisi tarkasti joko ulkoisesti tai sisällä käymällä noin 2 000 ravitsemisliikettä.

Näillä näkymin ravintolat ovat suljettuina toukokuun loppuun asti. Ala on kertonut tilanteen ajavan suuren osan yrityksistä taloudelliseen ahdinkoon.