Poliisi epäilee pa­ri­tus­ri­kos­ta Ka­jaa­nis­sa ja kah­del­la pie­nem­mäl­lä paik­ka­kun­nal­la – "Ma­da­me" ma­joit­ti lii­ke­ti­lois­saan kie­li­tai­dot­to­mia, sek­suaa­li­pal­ve­lu­ja myy­nei­tä naisia

Oulun poliisi tutkii, onko ulkomaalaistaustainen nainen syyllistynyt paritukseen, kun hän on järjestänyt tilan seksuaalipalvelujen myyntiä varten.

Oulun poliisi tutkii, onko ulkomaalaistaustainen nainen syyllistynyt paritukseen, kun hän on järjestänyt tilan seksuaalipalvelujen myyntiä varten Kajaanissa ja kahdella muulla paikkakunnalla Pohjois-Suomessa.

Naisella oli hierontapaikka Kajaanissa, mutta poliisi epäilee, että hierontatoiminnan ohessa tiloissa myytiin seksuaalipalveluja. Poliisin mukaan osa seksuaalipalveluja myyvistä naisista oli kielitaidottomia ja Suomessa oleskellessaan täysin riippuvaisia "Madamesta".

Rikoskomisario Nina Similä Oulun poliisista kertoo, että toiminta oli samanlaista myös kahdella pienemmällä paikkakunnalla Pohjois-Suomessa. Toinen niistä sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla.

Hierontaa mainostettiin nettisivustolla, joka oli tarkoitettu seksikontaktien sopimiseen. Nettipalvelun mukaan seksuaalipalvelujen mainostaminen sivustolla on kiellettyä.

Poliisi epäilee, että "Madame" on saanut taloudellista hyötyä paritustoiminnasta. Nainen oli vangittuna kahden viikon ajan esitutkinnan yhteydessä. Poliisi on saanut tutkinnan päätökseen, ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Perusmuotoisesta paritusrikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Seksin ostaminen on rangaistavaa silloin, kun seksin ostaja on tietoinen siitä, että kyseessä on seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttö.

Itse seksin myyminen ilman parittajaa ei ole rikoslaissa rangaistava rikos.

Muualta kuin Schengen-maasta tulevan kansalaisen kohdalla seksuaalipalvelujen myynti on ulkomaalaislain mukainen käännytysperuste. Jos seksiä myyvällä Schengen-alueen ulkopuolelta tulevalla kansalaisella on oleskelulupa johonkin EU maahan, hänet voidaan käännyttää siihen maahan, jossa hänellä on oleskelulupa.

Täydennetty poliisin kommenteilla 13.11. kello 15.13.