Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pohteen kun­tou­tus­po­lut ke­hit­ty­mäs­sä ja yh­te­näis­ty­mäs­sä

Kiitos palautteestasi nimimerkki ”Omaishoitaja, mutta ei fysioterapeutti” (Kaleva 12.3./Lukijalta). Olemme pahoillamme, että päätöstietomme ovat olleet puutteelliset yhteystietojen osalta. Korjaamme oheisen puutteen välittömästi.

Hyvinvointialueen tehtävänä on järjestää terveydenhuoltolaissa säädetty lääkinnällinen kuntoutus. Keskiössä on kuntoutujan tavoitteet ja toimintakyky. Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen periaatteet (STM 2022:17) parantavat yhdenmukaisuutta asuinpaikasta riippumatta.

"Erityisesti muistisairaiden kotikuntoutuksesta on alueellamme hyviä kokemuksia."

Vastauksena Suomen Fysioterapeutit ry:n Juho Korven kirjoitukseen (Kaleva 15.3./Lukijalta) toteamme, että ikäihmisten kotiin vietävien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen on hyvinvointialueemme yksi keskeisimpiä tavoitteita.

Lääkinnällisen kuntoutuksen lisäksi Pohteen palveluvalikoimassa on vahvistettu moniammatilliseen yhteistyöhön perustuvia toimintamalleja, kuten moniammatillista kotikuntoutusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.