Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­joi­sen kas­vat­tien unel­mien viikko – Antti Ron­kai­nen ja Niko Suih­ko­nen osaavat ar­vos­taa len­to­pal­lon EM-ko­ti­ki­so­jen ai­nut­laa­tui­suut­ta: "Lap­se­na oli vaikea ku­vi­tel­la, että pe­lai­sin joskus itse Ha­ka­met­säs­sä isojen poikien pelejä"

Ammattilaisarki maailmalla on karaissut maajoukkuemiehiä. Suihkosta jopa niin paljon, että paino on pudonnut kymmenen kiloa.

Yleispelaajat Antti Ronkainen (vas.) ja Niko Suihkonen ovat kulkeneet Suomen maajoukkueessa samoja polkuja. Nyt menossa on molempien kolmas arvokisareissu.
Yleispelaajat Antti Ronkainen (vas.) ja Niko Suihkonen ovat kulkeneet Suomen maajoukkueessa samoja polkuja. Nyt menossa on molempien kolmas arvokisareissu.
Kuva: Kalle Parkkinen

Jesss! Tuolla on Jochen Schöps!

Saksalaisen nimi ei sano suurelle suomalaisyleisölle mitään, mutta Antti Ronkaisen mieleen Schöps jäi vahvasti jo 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälin tietämillä, kun hän seurasi pikkupoikana Suomen lentopallomaaotteluita Tampereen Hakametsän jäähallissa tuhansien muiden kannattajien tavoin.

Kokemukset olivat Kuusamon Pallo-Karhujen junioripelaajalle päräyttäviä. Hakametsän hallin tunnelma ja kirkkaat valot olivat kuin toisesta maailmasta verrattuna kotoisen Koillismaan saleihin. Mutta eniten noin 10-vuotias Ronkainen odotti, että hän näki maailman huippupelaajat – kuten hakkuri Schöpsin – lähietäisyydeltä.

Sitä Ronkainen ei ymmärtänyt, että hän todisti suomalaisen huippulentopallon väkevintä kasvutarinaa. Noiden vuosien aikana Suomi jätti päävalmentajansa Mauro Berruton johdolla keskinkertaisuuden ja hivuttautui kohti Euroopan sekä maailman kärkeä pelatessaan Maailmanliigaa ja MM-karsintoja.

Hakametsä oli jo tuolloin maajoukkueen henkinen koti – areena, jonka ilmapiiristä nauttivat pelaajat ja fanit.

"Lapsena oli vaikea kuvitella, että pelaisin joskus itse Hakametsässä isojen poikien otteluita."

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.