Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Poh­joi­sen EU-ra­hoi­tus tärkeä koko Suo­mel­le – Etelä- ja Län­si-Suo­men maa­kun­nat ovat roh­mua­mas­sa isompaa osuutta ke­hi­tys­ra­ha­po­tis­ta, vaikka EU:n pe­rus­so­pi­muk­sen mukaan ra­hoi­tus kuuluu har­vaa­na­su­tuil­le alueil­le

Suomen EU-aluekehitysrahoista on väännetty peistä jo pitkään. Etelä- ja Länsi-Suomen maakunnat ovat rohmuamassa isompaa osuutta kehitysrahapotista, vaikka EU:n perussopimuksen mukaan rahoitus kuuluu harvaanasutuille alueille.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto odottaa, että perussopimuksen mukainen tulos pohjoisen huomioimisessa toteutuu myös hallituksen käsittelyssä. Näin pohjoinen tukee koko maata ja sen nousua koronataantumasta. Tällä hetkellä pallo on elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) käsissä.

Pohjois- ja Itä-Suomi rakentavat Suomen elinvoiman peruspilareita. Energian saanti turvataan alueilla tuotettavalla vesi- ja tuulivoimalla. Pohjoisessa on myös tärkeää vientiteollisuutta kehittyvän puunjalostus-, kaivannais- ja metalliteollisuuden muodossa. Biotuote-, metalli- ja muut materiaalialat kehittyvät yhteistyössä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.