Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Poh­jois-Suo­mes­sa va­roi­te­taan vaa­ral­li­sen kovasta tuu­les­ta – Oulun seu­dul­la lou­nais­tuu­li voi pu­hal­taa puus­kis­sa 20 metriä se­kun­nis­sa

Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli voi aiheuttaa yleisesti tuulivahinkoja, paikallisesti suurta raivaustarvetta, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä.

Lounaistuuli puhaltaa helatorstaina voimakkaasti Pohjois-Suomessa.
Lounaistuuli puhaltaa helatorstaina voimakkaasti Pohjois-Suomessa.
Kuva: Essi Puuri

Helatorstaita vietetään Oulun seudulla ja koko Pohjois-Suomessa erittäin tuulisessa säässä.

Ilmatieteen laitos on antanut Pohjois-Pohjanmaan länsiosiin sekä koko Lappiin varoituksen vaarallisen kovasta tuulesta maa-alueilla. Varoituksen mukaan lounaistuulen voimakkuus on puuskissa 20 metriä sekunnissa. 

Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli voi aiheuttaa yleisesti tuulivahinkoja, paikallisesti suurta raivaustarvetta, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä. Kovan tuulen varoitus on voimassa myös perjantaina. 

Lisäksi Perämeren pohjoisosiin on annettu tuulivaroitus ja aallokkovaroitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan merellä on kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus nousee yli 2,5 metriin. 

Myös Kainuussa varoitetaan kovasta tuulesta, sillä lounaistuuli puhaltaa puuskissa 15 metriä sekunnissa. 

Tuuli aiheutti torstaiaamuna vahinkoja Oulun Hietasaaressa sijaitsevalle kahvilalle. Tuuli repi irti Pitkänmöljäntien päässä sijaitsevan iglukahvilan katon ja heitti sen veteen. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.