Mainos

Poh­jois-Poh­jan­maan Yrit­tä­jät tekee joka päivä työtä yrit­tä­jien eteen – sy­dä­mel­lä ja rak­kau­des­ta lajiin

Olemme järjestö, joka haluaa olla yrittäjän arjessa tehden sitä paremmaksi. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on hyvä tiivistää Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kohokohdat vuodelta 2019.

Marjo Kolehmainen, toimitusjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
Marjo Kolehmainen, toimitusjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Olemme järjestö, joka haluaa olla yrittäjän arjessa tehden sitä paremmaksi. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on hyvä tiivistää Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kohokohdat vuodelta 2019.

On ollut hieno huomata, miten sidostahot ja tärkeät kumppanimme arvostavat yrittäjäverkostoamme. Edunvalvonta ja vaikuttaminen tänä päivänä on ennen kaikkea yhdessä tekemistä ja tiivistä vuorovaikutusta. Mukana olemalla vaikutamme ennakolta oikeaan aikaan valmistelussa oleviin päätöksiin. Meiltä olikin edustus noin 50 eri elimessä vuoden aikana.

Kevään eduskuntavaalikampanjamme tavoitti paneeleineen ja koulutuksineen kymmeniä kansanedustajaehdokkaita. Yrittäjien
tavoitteista oltiin kiinnostuneita ja niistä haluttiin keskustella. Kansanedustajayhteistyö jatkui vaalien jälkeen luontevasti. Iso osa kansanedustajista sai rinnalleen nimikkoyrittäjän ja hallituksemmekin tapaa kansanedustajia yhteisesti vähintään kerran vuodessa.

Vuoden aikana toimistollamme vieraili peräti kolme ministeriä. Olimme luonteva toimija tuomaan yhteen ministerit ja yrittäjät. Näissä tapaamisissa korostuivat yhteiset haasteet. Päällimmäisenä kysymys, miten parantaa työvoiman saatavuutta ja vähentää kohtaanto-ongelmaa.

Tiivis yhteistyömme kuntien ja maakuntaliiton ja Elyn kanssa on erittäin hyvällä tolalla ja se mahdollistaa hyvän tiedon vaihtamisen ja yhteisen toiminnan kehittämisen kohti vetovoimaista yrittäjyydestä ponnistavaa maakuntaa. Vuoden aikana rakennettiin kuntien ja kehittämisorganisaatioiden kanssa yhteinen omistajanvaihdospalvelu maakuntaan. Yritysten kasvua tukemaan käynnistyi ESR-hanke, joka auttaa yrityksiä kasvunhaasteissa. Julkisissa hankintayksiköissä rakennettiin yhdessä mm. markkinavuoropuheluja ja parannettiin hankintaosaamista.

Oppilaitos yhteistyö on alueellamme luontevaa. Yhteistyö näkyi yhteisinä tilaisuuksina ja olimme eri tavoin mukana ennakoimassa ja kehittämässä oppilaitosten yrittäjien arjen huomioivaa opetusta. Ilahduttavaa on, että myös Oulun yliopisto on tiivistänyt yhteistyötämme vuoden aikana.

Kaiken tekemisemme tulee nojata asiantuntijuuteen ja oikeaan tietoon yrityskentästä. Meillä onkin kaksi erinomaista tutkimusta PK-Yritysbarometri ja oma alueellinen Kasvun suunta -kysely. Näiden pohjalta olemme voineet nostaa esille yrittäjien kasvun haasteita. Merkittävimmät kasvun esteet yrittäjille tänäkin vuonna olivat työvoiman saatavuuden lisäksi yrittäjän omasta jaksamisesta huolehtiminen.

Yrittäjän jaksaminen saa suurimman huomion meidän omassa toiminnassamme. Toimivat jäsenpalvelut ja -edut, yrittäjän arkea tukevat tilaisuudet ja tapahtumat ovat jäsenkokemuksen kannalta merkittävässä roolissa. Verkostoituminen tänä päivänä on yksi tärkeimpiä keinoja yrittäjälle kasvaa. Kuluneena vuonna järjestimme yli 90 erilaista tilaisuutta ja niissä kävi yhteensä yli 2000 osallistujaa. Olemme varmasti taho, joka mahdollistaa yritysten verkostoitumisen.

Uskon, että arvomme rohkeus vaikuttaa, halu auttaa ja yhdessä tekeminen näkyivät meidän arjessamme koko vuoden. Osaava ja sitoutunut henkilökunta ja yrittäjistä koostuva luottamusmiesverkostomme tekee työtä yrittäjyyden eteen sydämellä ja rakkaudesta lajiin. Tekoja yrittäjyyden eteen tehdään päivittäin ja uskomme omaan työhömme. Tästä on hyvä jatkaa ensivuoteen.

Toivotan kaikille voimaan­nut­ta­vaa joulun aikaa ja menestystä vuodelle 2020!