Mainos

Poh­jois-Poh­jan­maan vuoden nuori yrit­tä­jä Joonas Puu­ru­nen pitää huolta tyon­te­ki­jöis­tään – tar­jol­la leipää ja sir­kus­hu­ve­ja

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä on Prime Salesin toimitusjohtaja, oululainen Joonas Puurunen.

Hyvä johtaja huolehtii omista työntekijöistään eikä tee itsestään turhan tärkeää, luonnehtii Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Prime Salesin toimitusjohtaja Joonas Puurunen.
Hyvä johtaja huolehtii omista työntekijöistään eikä tee itsestään turhan tärkeää, luonnehtii Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Prime Salesin toimitusjohtaja Joonas Puurunen.
Kuva: Eija Eskola

Telemarkkinointiyhtiö Prime Salesin toimitusjohtaja ja perustajaosakas, oululainen Joonas Puurunen on pyrkinyt luomaan yritykseensä viihtyisän ja välittävän työympäristön. Vuonna 2012 alkanut määrätietoinen työskentely on konkretisoitunut lukujen puolella ja yhtiön kasvu on noussut viimeisen kolmen vuoden aikana huomattavasti. Yhtiön toinen perustajajäsen ja osakas on talousjohtajana toimiva Markus Sihvonen.

”Hyvä johtaja huolehtii omista työntekijöistään eikä pidä heitä pelkästään pelinappuloina ja kertakäyttötavarana. Hän on aidosti kiinnostunut muista eikä tee itsestään turhan tärkeää. Hän on ihminen ihmisten joukossa”, Joonas Puurunen, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n palkitsema vuoden 2020 nuori yrittäjä toteaa.

Prime Salesissa on oma kymmenportainen PrimeSTEPS-koulutusohjelma, joka kestää ensimmäisen työvuoden ajan. Uudet työntekijät koulutetaan perusteellisesti ammattiin, ja tätä kautta arvostus telemarkkinointialaa kohtaan nousee. Yrityksessä on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä.

”Yksi iso etu meillä muihin verrattuna on se, että kaikki työntekijämme ovat vakituisia ja kokopäiväisiä. Kesällä meillä on töissä opiskelijoita kesätyöntekijöinä”, Puurunen kertoo.

Työntekijälle leipää ja sirkushuveja

Koulutuksen ja hyvän työilmapiirin lisäksi Prime Salesissa keskitytään palkitsemaan ansioituneita työntekijöitä. Viime vuonna työntekijöitä vietiin palkintomatkoille muun muassa Bulgariaan rantalomalle sekä Valko-Venäjälle katsomaan KHL-peliä.

”Meillä on paljon kilpailuja, niiden palkinnot voivat olla materiaalisia kuten vaikka pienelektroniikkaa, tai sosiaalisia kuten matkoja firman piikkiin”, Puurunen tähdentää.

Prime Sales toimii tällä hetkellä seitsemällä paikkakunnalla ja Puurusella on tapana vierailla säännöllisesti kaikilla toimistoilla. Vierailujen yhteydessä on hyvä mahdollisuus ottaa kontaktia paikallisiin työntekijöihin.

”Usein vien työntekijöitä ulos, esimerkiksi keilaamaan ja syömään. Kun he rentoutuvat, he uskaltavat myös kertoa helpommin vaikkapa jonkun kehitysidean. Jotkut tällaiset ideat ovat vieneet yhtiötä eteenpäin.”

Pikkujoulujen lisäksi yrityksessä järjestetään kesäjuhlat. Molemmat tuovat mukavasti työntekijöitä yhteen kaikilta yrityksen toimistoilta.

”Tarjoamme työntekijöillemme leipää ja sirkushuveja. Leipä tulee ahkerasta työnteosta ja sen ohessa tarvitaan rentouttavaa huvittelua. Toki ensi kesäkuulle suunnitellut juhlat voivat olla vaakalaudalla vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta olemme jo varautuneet siirtämään kesäjuhlat elokuulle syksyn kick-off-tapahtumaksi”, Puurunen toteaa.

Itseoppinut myyjä ja johtaja

Prime Salesin liiketoiminta jakaantuu kahteen osaan; kuluttajamyyntiin ja yritysmyyntiin. Kuluttajamyynnin puolella isoimpana myyntiartikkelina ovat sähkösopimukset. Yrityksille tuotetaan buukkauspalveluja ja markkinatutkimuksia.

”Olen tehnyt viimeisen 10 vuoden aikana niin laaja-alaista työtä, ettei sitä olisi voinut missään opistossa oppia. Työssäni vaaditaan jokapäiväistä ratkaisukeskeisyyttä. Olen itse luonut paljon oman johtamiseni käytäntöjä ja toimintatapoja. Niitä olen voinut jakaa eteenpäin meidän hyvälle esimieskaartillemme”, kertoo toimitusjohtaja Puurunen.

Tällä hetkellä omat haasteensa, mutta myös mahdollisuutensa johtamiseen asettaa koronaviruksesta johtuva poikkeustilanne. Yrityksen henkilöstöstä on tällä hetkellä 60 työntekijää etätöissä ja heidät siirrettiin kotiin töihin maaliskuun puolivälin aikaan.

”Ensin saivat etätyömahdollisuuden riskiryhmäläiset, sitten perheelliset. Siirtyminen on mennyt kivuttomasti eikä kenenkään ole tarvinnut lopettaa työntekoa.”